Előadónkról

   
Prof. Dr. Csizmadia G. Imre egyetemi tanár
SZTE JGYTFK Kémia és Kémiai Informatikai Tanszék
University of Toronto Kémia Tanszék
Prof. Dr. Csizmadia G. Imre a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Kémia és Kémiai Informatikai Tanszékének és a Torontói Egyetem Kémia Tanszékének egyetemi tanára.
Budapesten született 1932-ben. Egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen és a British Columbia Egyetemen végezte, ahol 1962-ben Ph.D fokozatot szerzett. 1964-től a Torontói Egyetem munkatársa, 1973 óta egyetemi tanár. A Szegedi Tudományegyetemen 2002-től Szent-Györgyi Albert vendégprofesszor.
Kutatási területe az elméleti kémia, a szerves kémia, de foglalkozik fizikai kémiával is. Az utóbbi években érdeklődése a kémiai informatika és orvosi kémia felé fordult. Számos idegen nyelű könyv szerzője és szerkesztője, nemzetközi konferenciák rendszeres előadója. Tanulmányúton és vendégoktatóként megfordult négy kontinensen, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ázsiában és Európában; Magyarországon kívül többek között Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Angliában.
Tudományos társaságokban vállalt szerepvállalása és szervezőtevékenysége évtizedek óta a nemzetközi tudományos élet fontos szereplőjévé teszi. Tagja az Európai Akadémiának, 1985 és 1990 között az Elméleti Szerves Kémikusok Világszövetségének elnöke. 2004-ben a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjává választotta. Munkájának elismeréseként hazai és nemzetközi kitüntetésekben részesült: megkapta a kanadai Steacy-díjat, az Olasz Kémiai Társaság Angelo Mangini aranymedálját és a magyarországi Kajtár Márton medált.