A szervetlen nanocsövek mint a jövő technológiai anyagai

   A nanotechnológia a jövő iparága, amely azokon a tudományos és technikai eredményeken alapul, amelyek az elmúlt húsz évben gyűjtött össze az emberiség. 
   Az előadás célja annak bemutatása, hogy milyen szervetlen eredetű alapanyagokból lehet csöves nanoszerkezeteket szintetizálni. Egy-egy példát mutatok be négyszög, kör és spirális keresztmetszetű nanocsövek előállításának lehetőségére. 
   A nanotechnológia kialakulását azoknak az analitikai módszerek kidolgozása és alkalmazásba vétele segítette, amelyek alkalmasak voltak a nanoméretű részecskék kvantitatív és kvalitatív jellemzésére. Erre az új iparágra, illetve tudományágra az jellemző, hogy anyagfelhasználása csekély és hatalmas szellemi kapacitást, továbbá nagyon drága műszerparkot igényel. Ez indokolja, hogy századunk és a jövő század iparágának tekintik.
 
 
 
Az előadás megtekintése:
 
Modemes változat (méret:192x144 sávszélesség:40kbps)
 
Szélessávú I változat (méret: 320x240 sávszélesség: 200kbps)
 
Szélessávú II változat (méret: 384x288 sávszélesség: 500kbps)
 
LAN változat (méret: 640x480, sávszélesség: 1000kbps)
 
Megjegyzések:
 
Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!
Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg  automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön  telepítése szükséges.
 
Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.
 
Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.