Zöld Egyetem

Öt fehér, VW e-Golf típusú elektromos autót vehetett birtokába a Szegedi Tudományegyetem Magyarország Kormánya jóvoltából… (Tovább a teljes cikkhez..)

A Villanyautó és használatának ismertetőjét itt találja: PDF


Miért a Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb Magyarországon?

Nem hiába mondjuk, hogy Szeged a napfény városa. Nemcsak a napsütéses órák száma miatt, hanem a sok pozitív tulajdonságáért is kiérdemli a címet. Egy csendes, ugyanakkor programoktól nyüzsgő, család- valamint egyetemista barát, egy nagyon élhető, szép város. Ebben a környezetben található az SZTE közel 300 ingatana, amelyek környezeti terhelését évről-évre csökkenti az egyetem, kiváló eredménnyel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Greenmetric kérdőíve felsőoktatási intézmények számára, melyet a Szegedi Tudományegyetem is kitöltött. Idén az egyetem 77. lett a világranglistán, Magyarországon pedig 8. éve 1. helyezést ért el! https://zoldintezmeny.blog.hu/

A Műszaki Igazgatóság elkötelezett a Zöld Egyetem filozófia irányában így a fejlesztések, karbantartások megvalósítása során a környezetet legkevésbé károsító megoldást választjuk. Folyamatosan figyeljük a megújuló energiaforrások kihasználásának lehetőségét és bővítjük ezeket a rendszereinket. Munkatársaink személyes értékrendjében is fontos helyet foglal el a környezettudatos gondolkodás. Reméljük munkánkkal az SZTE Zöld filozófiáját is megerősítjük és segítjük a nemzetközi mezőnyben jobb eredmény elérésében.

2018-ban átfogó fejlesztési terv kialakításába kezdtünk a napelemes rendszerünk jobb kihasználása és célirányos fejlesztése érdekében. A fejlesztési folyamat kialakítása még folyamatban van, és az adatok összegyűjtése után 2019-ben az ingatlanállományunk további kihasználási lehetőségeinek feltérképezése kezdődik el.
2018-as napenergia termelési adatok:


torta

Egész éves termelésünk 1,1 gWh volt, mely 556 háztartás teljes éves fogyasztását fedezné.

Fontosnak tartjuk épített és természeti környezetünk fejlesztését és tisztántartását is. Az SZTE is csatlakozott az országos TESZEDD akcióhoz mely az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében már több éves tradícióra tekint vissza. (http://szelektalok.hu/teszedd/) 2019 márciusában szemétszedési pontot hoztunk létre és egy jól sikerült esemény keretében megtisztítottuk a kijelölt területet. Bővebb információk a márciusi hírlevélben olvashatók. (Ide kattintva elérheti a márciusi hírlevelet)

Képgaléria

Műszaki Igazgatóság épülete

Elérhetőségek

Műszaki Igazgatóság
(Bejárat a parkoló felöli szárny áruházhoz közeli végén)