Szeptember kilencedikei viharkárok

Az elmúlt 25 év legnagyobb szélerősséggel járó vihara csapott le Szegedre 2019 szeptember kilencedikén délután. A 111km/h-s széllökések jelentős károkat okoztak a természetes és az épített környezetben egyaránt.

Az SZTE Füvészkertben a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ parkjaiban és a Sportközpont területén jelentős mennyiségű, összesen körülbelül 60, egyébként egészséges fa tört el, szakadtak le az ágak vagy fordultak ki gyökerestől a földből. Sajnos a leszakadó ágak jelentős károkat okoztak az épületekben és a fák alatt parkoló járművekben.


1  2


A Műszaki Igazgatóságra 25 kárigény érkezett sérült gépjárművel kapcsolatban. Az igényeket megfelelő formátumban továbbítottuk a biztosítónak kárrendezésre. Sajnos a biztosító a hatalmas szélerősségre hivatkozva Vis Maior-nak minősítette az esetet, az SZTE részéről nem állapítható meg a felelősség , így a felelősségbiztosításunk alapján nem tudják téríteni a viharban keletkezett károkat.


3  4



A vihar legnagyobb mértékben az ÁJTK főépületét károsította, melynek leszakította a Magyar Ede tér felöli tetőhéjalását.


5  6


Kidőlt fa károsította a Füvészkertben a szivattyú gépházat és a Gyermekgyógyászati Klinika épületét, leszakította a 265 ágyas klinika árnyékoló rendszerét. A szél és a kidőlt fák több épületben is kárt okoztak több helyszínen.


7  8


A károk felmérése, kijavítása és biztosítási ügyintézése folyamatban van. Összesen 30 kárügyet rendezünk nagyságrendileg 70 Millió Ft. értékben.




Képgaléria

Műszaki Igazgatóság épülete

Elérhetőségek

Műszaki Igazgatóság
(Bejárat a parkoló felöli szárny áruházhoz közeli végén)