Szegedi Tudományegyetem IKIKK Gyógyszertudományok és Klinikai Kutatások Kompetencia Központ

START-UP FOLYAMATOK TÁMOGATÁSA

A Klinikai Kutatások Kompetencia Központ feladatai közé tartozik a klinikai vizsgálatok megkezdéséhez kapcsolódó előkészítési folyamatok támogatása. Ennek értelmében Központunk a következő feladatokat látja el:

  • A feasibility@med.u-szeged.hu vagy feasibility@szte.hu email címre érkező megkeresések továbbítása az illetékes vizsgálóhelyek részére a megkeresést követő 2 munkanapon belül. A feasibility-k adminisztratív kérdéseinek kitöltéséhez tájékoztatás nyújtása a vizsgálóhelynek.
  • A vizsgálatvezető kérése esetén az előkészítési lépések kapcsán tanácsadás, tájékoztatás nyújtása különösen a következők tekintetében: SZTE szerződéskötés lépései; egyszerződéses és többszerződéses modell alkalmazásának menete; külső és belső szolgáltatók bevonásának lehetőségei, folyamata; a vizsgálat megindításához szükséges dokumentumok.
  • A vizsgálatvezető kérése esetén a költségvetés előzetes áttekintése, annak véleményezése.
  • A vizsgálatvezető kérése esetén a vizsgálatban résztvevő személyzet nem vizsgálat-specifikus oktatása.
  • A vizsgálatvezető kérése esetén a regionális/helyi etikai beadás folyamataiban való tanácsadás, nyomtatványok rendelkezésre bocsájtása.


Amennyiben a klinikai vizsgálathoz előzetes befogadó nyilatkozatra van szükség, úgy ezen nyilatkozatot a Központ szakmai ellenjegyzése mellett a vizsgálóhely vezetője, valamint SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese írja alá.
A nem az SZTE szervezeti egységében zajló klinikai vizsgálatok intézményi ellátási hátterének biztosítására kötött megállapodások kiadása az Iroda szakmai vezetőjének szakmai javaslata és egyetértése mellett tehetők meg.

Kapcsolat:
Visnyeiné Dankó Mónika – start-up munkatárs
E-mail: trial.office@szte.hu
Telefon: 62/34-25-99