SZTE magazin

Az Egyetem Arca és a szépség titka

Az arc szépsége és a kisugárzás számít, a Legyél Te az Egyetem arca! versenyen. Most Mihályi Vanda lett a legszebb a zsűri szerint.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mihályi Vanda, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar sajtó technikus hallgatója egy évig viselheti a koronát, kulturális rendezvényeken képviseli majd az egyetemet. Elődeit is kérdeztük a szépség tudományáról.

„Kell egy szépségverseny, ahol nincs bikinis felvonulás, ahol olyan lányok is elindulhatnak, akiknek nincs nagy önbizalmuk. Kell egy szépségverseny, ahol az arc számít” – foglalta össze Butora Sára szervező – nem mellesleg a 2007-es Egyetem Arca – a verseny egyik alapelvét. Persze a bájos arc önmagában nem elég – állapíthattuk meg a tizedik Legyél Te az Egyetem arca! Hökkentő-szépségversenyen. Huszonkét szép hallgatólány vonult fel a JATE Klub színpadán. Ők már az elődöntőn bemutatkozással, beszélgetéssel bizonyíthatták: alkalmasak egy éven át képviselni az egyetemet.

„Nagyon különböző pontszámok születnek egy-egy lány esetében, hiszen mindenkinek más a szép” – összegzi tapasztalatait Butora Sára. A szép arcú lányok is előbb utcai ruhában, majd alkalmi öltözetben mutatták meg magukat. A szépségkirálynő-jelöltekről – többek között – Galambos Gábor, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja, Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar dékánja, Pálfi György, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igaz igazgatója, Dusha Béla fotóművész és Finta Gábor, a Szegedi Kortárs Balett tagja ítélkezett. Az Egyetem Arcának Mihályi Vandát választották, a képzeletbeli dobogó második fokára Torbey Nancy, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója állhatott, harmadik helyezett a szintén ÁJTK-s Benkő Regina lett. Mellettük több különdíjas vehetett át ajándékcsomagot és virágcsokrot.

„Szeretnék minden elvárásnak eleget tenni, a legjobb formámat hozni” – válaszolta Mihályi Vanda a kérdésre, hogy milyen lesz a 2012-es év Egyetem Arca. Több értékes ajándékkal jutalmazták az első helyezettet, egyebek mellett portfólió fotózással, stílus kommunikátorképzéssel és tánckurzussal is. Az igaz nyereményt az egy év alatt kötött új ismeretségek és a verseny alatt szerzett barátok jelentik, nem az értékes ajándékok – vélik a korábbi Egyetem Arcai. A szépség titkairól szóló versenyre jelentkezés feltétele, hogy a győztes vállalja a szereplést, a koronával járó kötelezettségeket és megfelelő kommunikációs készséggel rendelkezzen. A Hökkentő hallgatói magazin rendezvényein, gólyatáborokban, az SZTE Kulturális Iroda eseményein, kari bálokon, és ezekhez hasonló alkalmakkor kell megjelennie és nyilatkoznia az Egyetem Arcának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01