SZTE magazin

Megkérdeztük a hallgatót

Milyen zenét hallgatsz?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Demeter Dóra, SZTE BTK, magyar-filmtörténet

A rádiókban hazai és külföldi zenéket egyaránt meghallgatok. Mivel magyar szakos vagyok, érdekelnek a megzenésített versek, nagyon szeretem őket. Legutóbb egy rap albumot töltöttem le az internetről a testvéremnek, amit nyilván én is meghallgattam. Általában koncertekre szoktam járni, azon bensőségesebbek fesztiváloknál. Legutoljára Koncz Zsuzsa zenei estjén voltam, de Mistralra is elmennék szívesen. A Kávészünet együttes oldalát figyelem leginkább a közösségi portálokon, a többit már kevésbé.

 

Kondász Bence, SZTE TTIK, fizika

Magyar zenéket jellemzően a szegedi rádiókon hallgatok. Általában azért mindenre kíváncsi vagyok, nincs olyan kiemelt előadó, aki a kedvencem lenne. Nem emlékszem, mikor vettem utoljára CD-t, sőt, letölteni sem igen szoktam ilyesmit. Inkább videó megosztó portálokat látogatok, ott a pop- és rockzenékből válogatok. A közösségi lapokon Bárány Attila az, akinek az oldalát figyelem, de zenei interjúkat már nem olvasok. Viszont nem vagyok nagy bulizós, így inkább koncerteket látogatok, hogy elmegyek-e egy a fesztiválra, az már a társaságtól is függ.

 

Nagy Imre, SZTE TTIK, földrajz

Nem igazán hallgatok magyar zenét, jobban kedvelem a külföldi előadókat. Általában le szoktam tölteni az internetről az engem, érdeklő albumokat, nem adok ki több ezer forintot ilyesmire. Utoljára X-faktor koncerten voltam, azonban Magyarországon kevés az igényes előadó, ami nekem is megfelel. A közösségi oldalakon sem igen követek együtteseket, ha mégis, inkább külföldieket. A lejátszómban most is leginkább pop és electro műfajú dalok vannak.

 

Pribela Lilla, SZTE BTK, germanisztika

A szakomon általában olyan sokat kell olvasnom, hogy nem tudok mellette túl gyakran zenét hallgatni, pedig nagyon szeretnék. De ha van rá lehetőségem, napjaink trendjeit figyelem,illetve egy-egy buli alkalmával az adott hely dalai jutnak el hozzám. Legutóbb egy Rihanna-albumot kaptam CD-n, otthon viszont Republic-korong szólt. Közösségi oldalakon gyerekkorom nagy kedvencét, a Gorillazt követem, egyébként meghallgatom az ilyen felületeken megjelenő dalokat, én is meg szoktam őket osztani. Szegeden voltam már zenei fesztiválon, ami nagyon tetszett, jövőre a Körös-torokra is szeretnék elmenni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01