SZTE magazin

Fókusz

2013. augusztus 29.

Miért érdemes külföldön tanulni? Külföldön szerzett szakmai tapasztalatait megosztva válaszol a kérdésre Marton Éva operaénekes, Palkovits Miklós agykutató és Galán Angéla újságíró.

2013. augusztus 29.

Pál József: Kialakítani a saját szellemi arcélt

 

Miért érdemes „világot látni”? – kérdeztük Pál Józseftől, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektor helyettesétől, aki egyetemi tanulmányait a Tisza-parti universitas falai között és Firenzében magyar–olasz szakon (1976), majd ezután ösztöndíjas formában Rómában (1980) és Párizsban (1983) végezte.

2013. augusztus 29.

Szabó Gábor: Ne zárkózzunk sáncok mögé!

 

Németországi és amerikai egyetemek vendégprofesszoraként saját példájából is tudja Szabó Gábor lézerfizikus, akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora, hogy mit jelent az egyetemi hallgató és mit a kutató számára a mobilitás.

2013. augusztus 29.

Miniszterek is ajánlják a pályázást

 

Ösztöndíjak a világ összes országába! Valódi mobilitási lehetőségeket kínál az újonnan meghirdetett Campus Hungary Program, amelyet a magyar kormány egynegyedének és a kiemelkedő hazai felsőoktatási intézmények, így a Szegedi Tudományegyetem szakembereinek jelenlétében indítottak útjára a Balassi Intézetben tartott konferencián.

LetöltésSZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01