Szakmai önéletrajz


Tatár-Kiss Klára - LinkedIn profil


VEZETŐI PROFIL

Energikus, motivált, sikerorientált és elhivatott HR vezető, aki szívesen újít. Kitartóan építi stratégiai fontosságú vállalati kapcsolatait, hogy azok segítségével összehangolja és támogassa a kulcsfontosságú üzleti kezdeményezéseket. Kivételes és magas teljesítményű csapatokat épít: felismeri, kiválasztja és elkötelezetten fejleszti, motiválja a tehetséges szakembereket. Több mint 15 év felsővezetői tapasztalatra tett szert országos és régiós HR vezetői pozíciókban.


SZAKMAI KÉPESSÉGEK, KÉSZSÉGEK

Stratégiai gondolkodás, mátrix szervezetben való navigálás képessége, stakeholder menedzsment, szervezetfejlesztés, coaching és mentorálás, tehetséggondozás, toborzás és kiválasztás, teljesítményértékelés, munkavállalói elkötelezettség, szakszervezetekkel való együttműködés, képzés és fejlesztés, kompenzáció és juttatások.


FŐBB SZAKMAI ELISMERÉSEK, DÍJAK

  • Mentor Oscar (2015)
  • Családbarát Munkahely díj (2015)
  • AON Hewitt Legjobb Munkahely versenyében a “Legőszintébb munkahelyi videó” díja (2013)
  • Európai Kiválósági Díj (2011)
  • Aon Hewitt “Legjobb Munkahely” elismerés (2009)
    • Amerikai Kereskedelmi Kamara “Egészséges Munkahely” díja (2003, 2004)

 

SAJTÓMEGJELENÉSEK



KARRIER ÖSSZEFOGLALÓ


citi

Magyarországi HR Igazgató

és Szolgáltató Központ HR Vezető

2014 augusztusától

A Citi Magyarország több mint huszonhét éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként kínálja világszínvonalú, innovatív termékeit és szolgáltatásait nagyvállalati, kkv és lakossági ügyfeleinek Magyarországon. 2006-ban kezdte meg működését a Budapest Citi Szolgáltató Központ, amelynek jelenleg közel ezerötszáz dolgozója széles körű szolgáltatásokat nyújt a Citi-vállalatoknak a régióban és globálisan az operáció és a technológia, a pénzügy és a lakossági üzletág változatos területein.


A HR igazgató főbb feladatai közé tartozik a vállalat HR stratégiájának sikeres implementálása, illetve alapvetően a munkavállalókhoz kapcsolódó feladatok teljes körű menedzselése. Ezek közé tartozik a teljesítményértékelés, tehetséggondozás, a különböző projektek irányítása, valamint a folyamatfejlesztésre irányuló kezdeményezések koordinálása.



tesco

Országos Személyzeti Igazgató

2013 február – 2014 augusztus

A Tesco Magyarország közel 22.000 munkavállalójával az ország egyik legnagyobb privát munkáltatója. Országos személyzeti igazgatóként felelős volt a kompenzáció és juttatási területért, a tehetséggondozásért, a munkavállalói kapcsolatokért, a munkavállalói elkötelezettségért, a képzési és fejlesztési programokért, valamint a szervezeti struktúra kialakításáért. Országos személyzeti igazgatóként az igazgatótanács tagja volt.


Bunge

Duna Régió HR Igazgató

2009 szeptember – 2013 február

HR Igazgatóként egy merőben új HR szervezetet hozott létre és elérte, hogy a személyzeti terület a kollégák támogatásáról váljon ismertté a munkavállalók körében. Gondoskodott róla, hogy a Duna menti régió különböző országai, HR csapatai hatékonyan együtt tudjanak működni a vállalati célkitűzések megvalósítása során. A felsővezetés számára a HR területet üzleti partnerfunkcióként pozícionálta.



ssl

Tehetséggondozási vezető (London)

Kelet-Európai HR Igazgató (Budapest)

2005 július – 2009 szeptember

Tehetséggondozási vezetőként egy nagyszabású projekt keretében kidolgozta a globális tehetséggondozási és utánpótlás nevelési stratégiáját. Az igazgatótanács tagjait és a felsővezetői kört bevonta a stratégia kialakításába és elkötelezetté tette őket a tehetséggondozás ügye mellet. Irányította a stratégia globális megvalósítását.

Kelet-európai HR igazgatóként szoros együttműködést alakított ki a régió vezérigazgatójával, ezzel növelve a szervezet hatékonyságát. Az üzleti célkitűzéseket átültette a mindennapi valós HR tevékenységbe. Számos új, hatékony HR alapelvet és folyamatot vezetett be a kelet-európai régióban.



 

CP

HR Igazgató

(Magyarország, Csehország, Szlovákia)

2000 október – 2005 július

Az amerikai központ HR stratégiáinak és irányelveinek bevezetését irányította a kereskedelmi központban és a gyárban egyaránt. Biztosította, hogy a vállalati szinten kifejlesztett stratégiák megfeleljenek a régiós és helyi szükségleteknek. A márka nagykövete volt a cégen belül és kívül is.



 

ub

gyori 

HR Manager
Frissdiplomás gyakornok

1997 december – 2000 szeptember

Nemzetközi menedzsergyakornokként csatlakozott a vállalathoz és ebben a pozícióban több területen is kipróbálhatta magát, majd később elvállalta a központi kereskedelmi iroda HR menedzseri pozícióját.


 

 

 

 

TANULMÁNYOK

2014 NLP mesterfokozat

2012 NLP gyakorló engedély

2012 Advanced Leadership Program, ESADE Barcelona

2011 Coach diploma – Henley Management College, Egyesült Királyság

2009 Fellow CIPD rang, CIPD Institute, Egyesült Királyság

2001 Diploma in Management Studies – Henley Management College, Egyesült Királyság

1999 Közgaszdász – Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Magyarország

1996 Biológia MSc, Angol MA – JATE Magyarország

 

EGYÉB

Vendégelőadó, Budapesti Gazdasági Főiskola