Előadónkról


Tatar_Kiss_KlaraTatár-Kiss Klára

humán erőforrás igazgató

Citi Magyarország


 




Tatár-Kiss Klára a Citi Magyarország HR Igazgatója, irányítása alá tartozik a Bank és a Szolgáltató Központ HR tevékenysége.

 

Klára közel 15 éves HR igazgatói tapasztalatra tett szert különböző multinacionális nagyvállalatoknál Magyarországon és a kelet-európai régió 14 országában. Karrierje során lehetősége volt hosszabb időt Londonban tölteni, ahol az SSL International vállalat globális tehetséggondozási programját dolgozta ki. Mielőtt csatlakozott volna a Citihez, Klára a Tesco Magyarország személyzeti igazgatója volt, amely Magyarország legnagyobb munkáltatói közé tartozik (akkoriban közel 22 000 munkavállalót foglalkoztatott).

 

A következő szakmai elismeréseire a legbüszkébb: Mentor Oscar, szervezeti kategória 1. helyezés (2015); Családbarát Munkahely díj (2015); az AON Hewitt Magyarország Legjobb Munkahely versenyében a „Legőszintébb Munkahelyi Videó” díja (2013); a tehetségmenedzsment kategóriában elnyert Európai Kiválósági díj (2011), amelyet személyesen Dave Ulrich professzortól vehetett át; az AON Hewitt „Legjobb munkahely” (2009) és az Amerikai Kereskedelmi Kamara „Egészséges Munkahely” kategóriában elnyert díjai (2004, 2003).

 

Klára Management Studies diplomáját a Henley Management Collegeban szerezte, később ugyanitt végezte el az akkreditált coach képzést, szakközgazdász oklevelét pedig a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán vette át. Eredetileg biológusi pályára készült, így diplomáját biológia–angol szakon a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerezte meg. Jegyzett, Fellow minősítéssel rendelkező tagja a Chartered Institute of Personal Development (CIPD) szakmai szervezetnek, valamint NLP Master képesítéssel rendelkezik. A CIPD tanulmányai alatt kutatómunkáját tehetséggondozás témában folytatta, szakdolgozata kiváló minősítést kapott, ennek köszönhetően Fellow rangra emelték tagságát a szervezetben.

 

Klára számára nagyon fontos a közösségek támogatása és a fiatal tehetségek gondozása, ezért aktívan támogatja a Citi Diversity dolgozói hálózatok munkáját, és vendégoktatóként előadásokat is tart a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Hisz a női erőforrás menedzsmentben, és azt vallja, hogy saját élete és karrierje a példa arra, hogy igenis össze lehet egyeztetni a munkát és a magánéletet. Hitvallását dr. Ternovszky Ferenc NŐ! A profit című könyve is tartalmazza, amely Magyarországon elsőként kívánja bemutatni és gyakorlattá tenni a női erőforrás menedzsmentet, amely terület fontossága, aktualitása megkérdőjelezhetetlen.

 

Szabadidejét legszívesebben családjával tölti, akikkel nagyon szeretnek együtt utazni, geocache-elni és főzni, ezenkívül Klára nagy szenvedélye a sütés és a torták díszítése.