Előadónkról


Sepp Norbert

tanácsadó

IBM Magyarország Kft.Sepp Norbert, Budapesten született 1971-ben. Minden iskoláját a fővárosban végezte, és a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki karán, illetve ezzel párhuzamosan a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen is tanult.

Az egyetem végeztével vándorbotot ragadott, s nyugat felé vette az irányt. Egy éves franciaországi tartózkodás után hazatért, s kisvártatva a Nagy Kék (az IBM) szolgálatába szegődött.


Kezdetben az AS/400-as ügyfélszolgálati mérnökcsapat tagjaként próbálta meg valós problémákon keresztül átélni, hogyan kezelhetők az informatika jelentette válsághelyzetek. A kiképzés egyre komplexebb szituációkat teremtett, s így szükségessé vált olyan készségek csiszolgatása, mint az időgazdálkodás, a mesteri konfliktuskezelés, a nemzetközi csoportmunka és a bizonytalanság melletti azonnal döntéshozatal.


Pár év telt el így, s ekkor lehetőség nyílt egy műszaki-kereskedelmi pozíció betöltésére. Ettől kezdve az eladás előtti folyamatok kerültek fókuszba. A Power Systems rendszerekkel kapcsolatos rendszertervezés, méretezés, tanácsadás, tesztkörnyezetek kialakítása és bemutatók lebonyolítása voltak e területen a fő teendők. De igazán vonzóvá az tette ezeket az éveket, hogy a legújabb technológiákkal már csecsemőkorukban meg lehetett ismerkedni, azon töprengve, hogyan és mikor válnak ezek széles körben elfogadott, sikeres megoldásokká.


A számítási felhő, a szuperszámítógépes rendszerek, a nagy adat problémakör után a ma legfontosabb területtel, a kognitív rendszerekkel kezdett foglalkozni.


Jelenleg érdeklődésének középpontjában a kognitív számítástechnika és az IBM Watson megoldása áll.