Előadónkról


csesztregi_avatarCsesztregi Tamás

igazságügyi szakértő

 

1997-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán, vegyész szakon, majd a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) szakértőjelöltként kezdte meg munkáját a kábítószer-vizsgálatok területén. 2004 óta igazságügyi szakértő, 2012-től a BSZKI Szerves Kémiai Analitikai Szakértői Osztály osztályvezető helyettese.


Szakterülete a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok vizsgálata, valamint a laboratóriumi információkezelés, de közreműködött a BSZKI véralkohol-vizsgáló laboratóriumának fejlesztésében is.


Fő kutatási területe a mérési bizonytalanság és a mintavételezés. Közreműködött a Bűnügyi Szakértői Intézetek Európai Hálózata Kábítószer Munkacsoportjának (ENFSI DWG) a kábítószer hatóanyag-tartalom vizsgálatokhoz történő mintavételezésre vonatkozóan készített szakmai útmutatójának kidolgozásában. 2010 óta közreműködik az európai kábítószer-vizsgáló laboratóriumok részére szervezett jártassági teszt lebonyolításában és értékelésében, 2013 óta az ENFSI DWG Minőségbiztosítási Albizottságának tagja. Részt vett az új pszichoaktív anyagok magyarországi jogi szabályozásában alkalmazott generikus kémiai leírások kidolgozásában és továbbfejlesztésében.