Előadónkról

NDDr. Németh Dezső
egyetemi docens
SZTE BTK

Németh Dezső 1994-ben érettségizett Szegeden a Ságvári Endre Gimnáziumban. Pszichológiai tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia Szakán végezte, ahol 1999-ben szerzett pszichológus diplomát. PhD fokozatát 2005-ben kapta meg az ELTE Pszichológia Doktori Iskolában.

A Szegedi Egyetem Pszichológiai Intézetében 1999. óta dolgozik a Pléh Csaba akadémikus által alapított Megismeréstudományi Csoport tagjaként.
Jelenleg egyetemi docens és intézetvezető helyettes, illetve a Szegedi Megismeréstudományi és Neuropszichológia Program szervezője. 2007-2008-ban 9 hónapot töltött kutatóként az Egyesült Államokban a Georgetown Egyetem Idegtudományi Tanszékén, Washington DC-ben. Megnyerte többek között a Magyar Pszichológiai Akadémia és Magyar Pszichológiai Szemle Mérei Ferenc publikációs díját, a Bolyai János Kutatói Ösztöndíjat, és a Magyar Pszichiátriai Társaság Legjobb Előadói díját.
35 tanítványa jutott el az Országos Diákköri Konferencia országos döntőibe, ahol 23 helyezést is ért el. 2 könyv, 3 szerkesztett kötet, 21 lektorált közlemény, 11 könyvfejezet, több mint 60 hazai és nemzetközi konferencia szereplés fűződik a nevéhez. Kutatási témái: a nyelvi és emlékezeti rendszerek kapcsolata, a kéreg alatti struktúrák neuropszichológiája, az implicit tanulás kognitív idegtudományi vizsgálata.