SZTE televízió

SZTEtv Híradó - 2013. október 24.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nemzetközi Biogáz Konferencia

A biometán fontosságáról és felhasználási lehetőségeiről tartottak konferenciát a Szegedi Biológiai Központban október 10-én.

 

Felnőttképzési és szakképzési nemzetközi tudományos konferencia

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar jóvoltából, a felnőttképzések és szakképzések jelenlegi helyzetéről, valamint lehetséges útjairól tanácskoztak magyar és külföldi szakemberek október 17-18-án.

 

„A halhatatlan mű időtelen” - Weöres Sándor születésének 100. évfordulója

„A halhatatlan mű időtelen” címmel kerekasztal beszélgetéssel emlékeztek nyelvészek és irodalomtörténészek, születrésének 100. évfordulója alkalmából, Weöres Sándorra.

 

Straight Way – EHÖK Karrier Nap

SZTE EHÖK Külügyi Bizottságának szervezésében Karrier Napot tartottak a Jogi Kar társalgójában, ahol elsősorban a külföldi tanulmányokról, gyakorlatokról és lehetőségekről esett szó.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2023. január 20.

Tragedia-1933

Megírta-e Madách Imre Az ember tragédiája drámai költeményének párját, amelyet a korabeli sajtó Az ember komédiája címmel emlegetett? Madách Imre írta-e a szerző nélkül fennmaradt József császár című drámát? Közös álmot lát-e Ádám és Éva a Tragédiában? Kérdéseinkre Dr. Bene Kálmán, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott főiskolai tanára, Madách-kutató irodalomtörténész válaszol Madách Imre születésének 200 éves évfordulóján.