SZTE televízió

SZTEtelevízió 2013. szeptember

2013. október 20.
2013. október 20.
A nyári szünet után ismét friss adással jelentkezik az SZTEtelevízió BTK TV Stúdiójában készített egyetemi magazinja a SzemeSZTEr. Néhány szó a műsor elé a tartalomról: összefoglaló készült az összegyetemi tanévnyitóról, megkérdeztük a hallgatókat a hallgatói önkormányzatiságról, képes beszámolót láthatnak ifjú sajtósaink brüsszeli tanulmányútjáról és végül, de nem utolsó sorban megmutatjuk, hogyan forgatjuk azokat a filmeket, melyek elkészítésére egy TÁMOP pályázat ad lehetőséget az egyetemnek.

A magazin szerkesztője Bencsik Mónika kommunikáció MA-hallgató, műsorvezető: Cserei Bettina és Földesi Erzsébet kommunikáció BA hallgatók.
2013. szeptember 16.
Dr. Buzás Krisztina (tudományos főmunkatárs - SZTE FOK Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék)
2013. szeptember 16.
Prof. Dr. Pajor László (tanszékvezető egyetemi tanár - SZTE ÁOK Urológiai Klinika)
2013. szeptember 16.
Prof. Dr. Bártfai György (egyetemi tanár, intézetvezető helyettes - SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, egyetemi tanár - SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)
2013. szeptember 16.
Mikó Józsefné Dr. Jónás Edit (egyetemi adjunktus - SZTE MGK Állattudományi és Vadgazdálkodási Intézet)
2013. szeptember 16.
Dr. Becsek-Garda Dezső (történész, egyetemi docens - Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár)
2013. szeptember 16.
Dr. Gausz János (nyugalmazott tudományos tanácsadó - SZTE TTIK Biológus Tanszékcsoport Genetikai Intézet)
2013. szeptember 16.
Dr. Pelle Anita (egyetemi docens - SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete Világgazdaságtani és Európai Gazdasági Integrációs Szakcsoport)
2013. szeptember 16.
Dr. Lukovics Miklós (stratégiai és fejlesztési igazgató - SZTE, egyetemi docens - SZTE GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet Regionális Gazdaságfejlesztési Szakcsoport)
2013. szeptember 16.
Prof. Dr. Csapó Benő (SZTE Neveléstudományi Intézet, SZTE Neveléstudományi Doktori Iskola, MTA-SZTE Képességkutató Csoport, intézetvezető egyetemi tanár - SZTE BTK Neveléstudományi Intézet)
2013. szeptember 16.
Dr. Osvay Károly (tanszékvezető-helyettes egyetemi docens - SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék)
2013. szeptember 16.
Dr. Körmendy Imre (tudományos munkatárs - BCE Tájépítészeti Kar)

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2023. november 15.

A JATE Bálint Sándor Néptáncegyüttes megalakulásának 70 éves évfordulóját köszöntik a JATE Klubban. Az előtérben dr. Csendes Tibor, az SZTE TTIK Számítógépes Optimalizálás Tanszék egyetemi tanára, az együttes egykori vezetője. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A JATE Bálint Sándor Néptáncegyüttesének 70 éves megalakulási évfordulóját ünnepelte a napokban a szegedi egyetem mintegy 50 régi hallgatója, a néptánccsoport egykori táncosai és zenészei. A JATE Klubban rendezett találkozó sodró emlékezéseiben a történetek a táncelőadásokat körülvevő közös élményekről és végső soron a szabadságról szóltak.