SZTE televízió

SZTEtv Híradó - 2013. október 10.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Vezető tanítók- és tanárok VIII. országos módszertani konferenciája

Kihívások a társadalomban, válaszok az iskolában címmel tartották meg az idei vezetőtanítós- és tanárok országos módszertani tanácskozását.

 

„Évfordulók nyomában” – konferencia az ének-zene tanszéken

Idén Wagnerre, Verdire, Hubay Jenőre és Moór Emánuelre emlékeztek az ének-zene tanszék évente megrendezésre kerülő két napos konferenciáján.

 

„Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma”

Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma című projekt keretein belül tudományos fórumot tartottak október 8-án az Agórában, ahol a szenzorok és a digitális képfeldolgozásról esett szó.

 

„Vallás, egyén, társadalom” konferencia

Egy OTKA kutatás zárásaként Vallás, egyén és társadalom címmel tartott konferenciát a Néprajzi és Kulturális Antropológiai tanszék. Az előadássorozaton különböző korokban helyezve, több nézőpontból járták körbe a témát.

 

 Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2024. február 09.

A TeWaTi lézeres kutatócsoport laborja az SZTE Fizikai Intézet Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Idén már jelentkezni lehet a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézetének újonnan induló fizikus-mérnöki alapszakjára. Az új alapszak a magyar felsőoktatási palettán úttörő módon mérnöki szemléletű fizikusokat képez majd, folytatásaként pedig már engedélyezés előtt áll a fotonikai mérnöki mesterszak terve is. A fizikus-mérnöki alapszak céljairól, felépítéséről az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén beszélgettünk Dr. Bozóki Zoltán tanszékvezető egyetemi tanárral, Dr. Kovács Attila adjunktussal, a Fizikai Intézet oktatásért felelős intézetvezető-helyettesével és a képzés mérnöki tartalmának tervezésében részt vevő Podolcsákné Dr. Ailer Piroska tudományos főmunkatárssal, gépészmérnökkel, repülőmérnökkel, az SZTE IKIKK Fotonika, Lézerfizika és Feltörekvő Technológiák Kompetenciaközpont szakmai vezetőjével.