SZTE televízió

SZTEtv Híradó - 2013. október 10.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Vezető tanítók- és tanárok VIII. országos módszertani konferenciája

Kihívások a társadalomban, válaszok az iskolában címmel tartották meg az idei vezetőtanítós- és tanárok országos módszertani tanácskozását.

 

„Évfordulók nyomában” – konferencia az ének-zene tanszéken

Idén Wagnerre, Verdire, Hubay Jenőre és Moór Emánuelre emlékeztek az ének-zene tanszék évente megrendezésre kerülő két napos konferenciáján.

 

„Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma”

Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma című projekt keretein belül tudományos fórumot tartottak október 8-án az Agórában, ahol a szenzorok és a digitális képfeldolgozásról esett szó.

 

„Vallás, egyén, társadalom” konferencia

Egy OTKA kutatás zárásaként Vallás, egyén és társadalom címmel tartott konferenciát a Néprajzi és Kulturális Antropológiai tanszék. Az előadássorozaton különböző korokban helyezve, több nézőpontból járták körbe a témát.

 

 Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2023. január 20.

Tragedia-1933

Megírta-e Madách Imre Az ember tragédiája drámai költeményének párját, amelyet a korabeli sajtó Az ember komédiája címmel emlegetett? Madách Imre írta-e a szerző nélkül fennmaradt József császár című drámát? Közös álmot lát-e Ádám és Éva a Tragédiában? Kérdéseinkre Dr. Bene Kálmán, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott főiskolai tanára, Madách-kutató irodalomtörténész válaszol Madách Imre születésének 200 éves évfordulóján.