SZTE magazin

Megkérdeztük a hallgatót

Miért érdemes ösztöndíjjal külföldön tanulni?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szendrényi Dániel

GYTK, gyógyszerész szakos hallgató

 

Az Erasmus programmal az észak-olasz régióban, a pármai egyetemen töltöttem négy hónapot. Ebben a nemzetközi térben az angol nyelvtudásom sokat fejlődött. Olaszország szerelmese vagyok így nemcsak az oktatás miatt mentem ki, hanem mert világot szerettem volna látni. Ellátogattam többek között Veronába, Milánóba, Firenzébe, így alkalmam nyílt rá, hogy az olasz kultúra szinte minden aspektusát megismerjem. A jövőben az Erasmus Mundus ösztöndíjjal Amerikába, a toledói egyetemre szeretnék ellátogatni, de főleg tapasztalatszerzés céljából Angliába és Németországba is kiutaznék.

 


Papp Viola

ÁOK, általános orvos szakos hallgató

 

Még nem jártam külföldön semmilyen ösztöndíj-lehetőséggel, de az idei Campus Hungary pályázati időszakban nyújtottam be egyéni pályázatot, mivel a program nagy előnyének tartom, hogy a szakmai gyakorlat teljesítésére is lehetőséget biztosít, ráadásul én magam választhatom ki, hogy melyik ország mely intézményébe kívánok ellátogatni. Egy csoporttársammal szeretnénk a kötelező belgyógyászati szakmai gyakorlatot teljesíteni egy Londonhoz közeli kis kórházban teljesíteni. Emellett a már meglévő angol nyelvtudásomat fejleszteném főleg szaknyelvi területen.

 


Goóg Melinda

JGYPK, kulturális mediáció szakos hallgató

 

Mesterszakos csoporttársaimmal és három kísérőtanárunkkal Campus Hungary programmal jártunk Szlovákiában. A tanulmányi út célja a Felvidék több városa szlovák és magyar vonatkozású kulturális örökségének megismerése volt. A szakmai program során minden csoporttag vállalta, hogy az adott város történelmével és a nevezetes örökségekkel kapcsolatban előzetes kutatómunkát végez, és idegenvezetést tart a csoportnak. Emellett ellátogattunk a besztercebányai egyetem hungarisztika tanszékére, illetve a nyitrai egyetem magyar nyelv és irodalom tanszékére. Rendkívül tanulságos és építő jellegű volt számomra az út.

 


Bagyinka Péter

ÁJTK, nemzetközi tanulmányok szakos hallgató

 

Lyonban töltöttem az Erasmus-ösztöndíjjal négy hónapot. Azért ezt a helyet választottam, mert egy kisebb léptékű városba akartam menni, ahol az egyetem is családias. Lyon nagyon szép város, és nagyon jó benyomást tettek rám az ott élők. A kint töltött négy hónap ahhoz volt elegendő, hogy a nyelvtudásomat erős középfokra felhozzam. Szeretnék Lyonba visszamenni, de még nem most, esetleg a mesterképzést végzem majd ott el. Minden hallgatónak azt ajánlom, hogy éljen az ösztöndíj lehetőségével, legyen bátor, és menjen külföldre tanulni!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01