Előadónkról


Dr._Bodnarne_Dr._Skobrak_Erika_foiskolai_docensDr. Bodnárné Dr. Skobrák Erika

főiskolai docens

SZTE MGK







Székesfehérváron született 1968-ban. Középiskolai tanulmányait Székesfehérváron a Vántus Károly Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolában, főiskolai tanulmányait Hódmezővásárhelyen a DATE Állattenyésztési Főiskolai Karán, egyetemi tanulmányait a Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán végezte, ahol 2001-ben szerzett okleveles agrármérnök diplomát. 2002-ben a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán vadgazdálkodási szakmérnök diplomát is szerzett.


2012-ben a Debreceni Egyetem Állattenyésztéstudományi Doktori Iskolájában védte meg doktori disszertációját vaddisznó zárttéri tartásának témaköréből. Kutató munkájában e vadfaj takarmányozása és húsának beltartalma közötti összefüggéseket, valamint a testméretek változását vizsgálta.


1990 óta dolgozik a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. Oktatott tantárgyai: Gyepgazdálkodás, Zárttéri vadtenyésztés, Vadföldgazdálkodás és vadtakarmányozás, Élőhelykezelés és -fejlesztés, valamint Vadkereskedelem és vadászati turizmus.


Sokat köszönhet munkahelyének, ugyanis ott ismerkedett meg férjével, aki szintén a Kar oktatója. Két egyetemista fiú édesanyja. Szabadidejében olvasni és kertészkedni szeret.