Előandónkról


Bogsch ErikIfj. Dr. Bogsch Erik

vezető

Richter Gedeon Nyrt., Biotechnológiai K+F Osztály
Dr. Bogsch Erik 1972-ben született Budapesten. Általános és középiskolai tanulmányait Budapesten végezte. Egyetemi tanulmányait Angliában folytatta, a Természettudományi karon szerzett diplomát a Cambridge-i Egyetemen, majd a Warwick-i Egyetemen folytatta PhD tanulmányait, ahol 1999-ben szerzett doktori minősítést. 1998 és 1999 között posztdoktori állást töltött be az egyetemen.


Kutatási területe a növényi sejteken belüli fehérje átviteli folyamatok tanulmányozása és a jelátviteli útvonalakban résztvevő fehérjék karakterizálása volt.


Az alapkutatásban elöltött tanulmányok és munka után az élelmiszeriparban helyezkedett el. 1999-től 2011-ig, a Mars Inc.-nél dolgozott Nagy-Britanniában, Magyarországon és Németországban különböző pozíciókban, elsősorban fejlesztési, minőségbiztosítási és termelési területeken. A cégnél töltött időszak utolsó négy évében az állateledel fejlesztés egyik európai igazgatója volt, több mint 100 fejlesztő és minőségbiztosítási munkatárs vezetője, akik a vállalat csoport, különböző európai egységeinél dolgoztak.


Dr. Bogsch Erik, 2012 óta a Richter Gedeon Nyrt. munkatársa. 2012/2013-ban a debreceni biotechnológiai gyár üzemesítéséért volt felelős, 2013 óta a Biotechnológiai főosztályának vezetője, ami a biotechnológiai gyógyszerhatóanyagok fejlesztését fedi le. A főosztály több mint 100 tagja a fejlesztés és a bioanalitika terén támogatja a Richter bioszimiláris portfóliójának termékeit.