-
SOOS J, BAGYINKA Cs: DIFFERENTIAL BETA-DECAY IN OPTICAL ISOMERS
RADIOCHEM RADIOANAL LET 27: (3) 169-174 1976
-
Soós J. - Tanács L. (2002): A molekuláris aszimmetria alakulása élelmiszerekben és jelentősége a fogyasztók számára. (On molecular asymmetry in foodstaffs and its significance). - V. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia Előadásai. 5 th International Conference on Food Science Proceedings. CD-n, Szeged, 2002. október 24-25., illetve összefoglalók formájában (5 th International Conference on Food Science (Summaries of Lectures) 75-76 pp.
-
Soós József (2001), Aminosav optikai izomerek elválasztása, SZTE SZÉF Tudományos Közlemények, 22,199-204
-
Soós J. - Szabó G. (2002): Bioinformatika élelmiszertudományi alkalmazásai. (Application of bioinformatics in food sciences) - V. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia Előadásai. 5 th International Conference on Food Science Proceedings. CD-n, Szeged, 2002. október 24-25., illetve összefoglalók formájában (5 th International Conference on Food Science (Summaries of Lectures) 65-66 pp.
-
Soós J. - Tanács L. (2004): Újabb ÉLELMISZER-MIKROBIOLÓGIAI MÓDSZEREK BIOINFORMATIKAI VONATKOZÁSAI (On Bioinformatical aspects of newer food microbiological methods). - Vi. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia Előadásai. 6th International Conference on Food Science Procedings. CD: ISBN 963 482 677 6, Szeged, 2004. május 20-21.
-
Soós József (2000): Nem-véletlen tendenciák néhány evolúciós megnyilvánulása és biotechnológia használhatósága, SZTE TTK, PhD disszertáció, 1-80
- BODDI B, SOOS J, LANG F: PROTOCHLOROPHYLL FORMS WITH DIFFERENT MOLECULAR ARRANGEMENTS
BIOCHIM BIOPHYS ACTA 593: (1) 158-165 1980
- LIESI P, NARVANEN A, SOOS J, et al. IDENTIFICATION OF A NEURITE OUTGROWTH-PROMOTING DOMAIN OF LAMININ USING SYNTHETIC PEPTIDES
FEBS LETT 244: (1) 141-148 FEB 13 1989
- KRAAB K, SOOS J, WIKSTRÖM M: THE H+/O RATIO OF PROTON TRANSLOCATION LINKED TO THE OXIDATION OF SUCCINATE BY MITOCHONDRIA
FEBS LETTERS 178(1984)187-192
-
SOOS J, BERZETEI I, BAJUSZ S, et al. CORRELATION BETWEEN CIRCULAR-DICHROISM DATA AND BIOLOGICAL-ACTIVITIES OF 2,5 SUBSTITUTED ENKEPHALIN ANALOGS
LIFE SCI 27:(2) 129-133 1980
-
Soós József (2004): Az élelmiszer-ipari mikrobiológia módszereiről, LABINFÓ, ISSN 1216-8300, 2004. (13. évf.) 4. sz. 34-38. old.
-
Soós József - Tanács Lajos (2001): Egyszerű módszerek növényi élelmiszer alapanyagok GMO jellegének kimutatására, 967-971. oldal, ISBN 963 9096 80 6, XLIII. Georgikon Napok, Keszthely, 2001. szeptember 20-21.
-
Házi élelmiszerfeldolgozás, Szaktudás Kiadóház, 2011. ISBN 978-963-9935-84-6, 7. fejezezet (soós József): MÉZkészítés, 148-165.
- KISS GB, VINCZE E, VEGH Z, SOOS J, et al.IDENTIFICATION AND cDNA CLONING OF A NEW NODULE-SPECIFIC GENE, NMS-25 (NODULIN-25) OF MEDICAGO-SATIVA
PLANT MOL BIOL 14: (4) 467-475 APR 1990
- TURI S, SOOS J, TORDAY C, et al. THE EFFECT OF ERYTHROPOIETIN ON PLATELET-FUNCTION IN UREMIC CHILDREN ON HEMODIALYSIS
PEDIATR NEPHROL 8: (6) 727-732 DEC 1994
- NARVANEN A, KORKOLAINEN M, KONTIO S, SOOS J, et al. HIGHLY IMMUNOREACTIVE ANTIGENIC SITE IN A HYDROPHOBIC DOMAIN OF HIV-1 GP41 WHICH REMAINS UNDETECTABLE WITH CONVENTIONAL IMMUNOCHEMICAL METHODS
AIDS 2: (2) 119-123 APR 1988
-
SOÓS J: Automatikus lineáris dikroizmus spektrométer
Szabadalmi Közlöny, 86(1981)633 … T/20681 (51) G01 J3/42 G01 N21/22(71) …
Szabadalmi Közlöny, 87(1982)320 … 178.288 (51) G01 J3/42 G01 N21/22(73) …