Válogatott publikációk


  • SOOS J, BAGYINKA Cs: DIFFERENTIAL BETA-DECAY IN OPTICAL ISOMERS

RADIOCHEM RADIOANAL LET 27: (3) 169-174 1976

  • Soós J. - Tanács L. (2002): A molekuláris aszimmetria alakulása élelmiszerekben és jelentősége a fogyasztók számára. (On molecular asymmetry in foodstaffs and its significance). - V. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia Előadásai. 5 th International Conference on Food Science Proceedings. CD-n, Szeged, 2002. október 24-25., illetve összefoglalók formájában (5 th International Conference on Food Science (Summaries of Lectures) 75-76 pp.
  • Soós József (2001), Aminosav optikai izomerek elválasztása, SZTE SZÉF Tudományos Közlemények, 22,199-204
  • Soós J. - Szabó G. (2002): Bioinformatika élelmiszertudományi alkalmazásai. (Application of bioinformatics in food sciences) - V. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia Előadásai. 5 th International Conference on Food Science Proceedings. CD-n, Szeged, 2002. október 24-25., illetve összefoglalók formájában (5 th International Conference on Food Science (Summaries of Lectures) 65-66 pp.
  • Soós J. - Tanács L. (2004): Újabb ÉLELMISZER-MIKROBIOLÓGIAI MÓDSZEREK BIOINFORMATIKAI VONATKOZÁSAI (On Bioinformatical aspects of newer food microbiological methods). - Vi. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia Előadásai. 6th International Conference on Food Science Procedings. CD: ISBN 963 482 677 6, Szeged, 2004. május 20-21.
  • Soós József (2000): Nem-véletlen tendenciák néhány evolúciós megnyilvánulása és biotechnológia használhatósága, SZTE TTK, PhD disszertáció, 1-80
  • BODDI B, SOOS J, LANG F: PROTOCHLOROPHYLL FORMS WITH DIFFERENT MOLECULAR ARRANGEMENTS

BIOCHIM BIOPHYS ACTA 593: (1) 158-165 1980

  • LIESI P, NARVANEN A, SOOS J, et al. IDENTIFICATION OF A NEURITE OUTGROWTH-PROMOTING DOMAIN OF LAMININ USING SYNTHETIC PEPTIDES

FEBS LETT 244: (1) 141-148 FEB 13 1989

  • KRAAB K, SOOS J, WIKSTRÖM M: THE H+/O RATIO OF PROTON TRANSLOCATION LINKED TO THE OXIDATION OF SUCCINATE BY MITOCHONDRIA

FEBS LETTERS 178(1984)187-192

  • SOOS J, BERZETEI I, BAJUSZ S, et al. CORRELATION BETWEEN CIRCULAR-DICHROISM DATA AND BIOLOGICAL-ACTIVITIES OF 2,5 SUBSTITUTED ENKEPHALIN ANALOGS

LIFE SCI 27:(2) 129-133 1980

  • Soós József (2004): Az élelmiszer-ipari mikrobiológia módszereiről, LABINFÓ, ISSN 1216-8300, 2004. (13. évf.) 4. sz. 34-38. old.
  • Soós József - Tanács Lajos (2001): Egyszerű módszerek növényi élelmiszer alapanyagok GMO jellegének kimutatására, 967-971. oldal, ISBN 963 9096 80 6, XLIII. Georgikon Napok, Keszthely, 2001. szeptember 20-21.
  • Házi élelmiszerfeldolgozás, Szaktudás Kiadóház, 2011. ISBN 978-963-9935-84-6, 7. fejezezet (soós József): MÉZkészítés, 148-165.
  • KISS GB, VINCZE E, VEGH Z, SOOS J, et al.IDENTIFICATION AND cDNA CLONING OF A NEW NODULE-SPECIFIC GENE, NMS-25 (NODULIN-25) OF MEDICAGO-SATIVA

PLANT MOL BIOL 14: (4) 467-475 APR 1990

  • TURI S, SOOS J, TORDAY C, et al. THE EFFECT OF ERYTHROPOIETIN ON PLATELET-FUNCTION IN UREMIC CHILDREN ON HEMODIALYSIS

PEDIATR NEPHROL 8: (6) 727-732 DEC 1994

  • NARVANEN A, KORKOLAINEN M, KONTIO S, SOOS J, et al. HIGHLY IMMUNOREACTIVE ANTIGENIC SITE IN A HYDROPHOBIC DOMAIN OF HIV-1 GP41 WHICH REMAINS UNDETECTABLE WITH CONVENTIONAL IMMUNOCHEMICAL METHODS

AIDS 2: (2) 119-123 APR 1988

  • SOÓS J: Automatikus lineáris dikroizmus spektrométer

Szabadalmi Közlöny, 86(1981)633 … T/20681 (51) G01 J3/42 G01 N21/22(71) …

Szabadalmi Közlöny, 87(1982)320 … 178.288 (51) G01 J3/42 G01 N21/22(73) …