Előadónkról


hodur_ceciliaProf. Dr. Hodúr Cecília

egyetemi tanár

SZTE MK


Hodúr Cecilia a József Attila Tudományegyetemen szerzett biológia-kémia szakos középiskolai tanári diplomát, majd a Szegedi Élelmiszeripari Főiskolán, a Művelek Osztályon helyezkedett el, mint főiskolai tanársegéd és a mai napig is ott, azaz jogutód Intézményénél, a Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Karának Folyamatmérnöki Intézeténél dolgozik, 2010 óta egyetemi tanárként.


Oktatási és kutatási tématerülete egyaránt a transzportfolyamatokhoz kapcsolódik, több évtizede előadója az Élelmiszeripari- és a Biomérnöki műveletek és folyamatok c. tárgynak.


PhD fokozatát a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen a Élelmiszertudományi Kar doktori iskolájában szerezte 1997-ben. A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán habilitált 2004-ben, 2014-ben pedig megvédte nagydoktori értekezését „Élelmiszeripari melléktermékek és hulladékok hasznosításának új irányai” címmel.


Sok hazai és európai egyetemmel és kutatóhellyel ápol szoros szakmai kapcsolatot, amely szakmai kapcsolatok sikerességét a közös publikációk és sikeresen lezárult pályázatok is fémjelzik.


Szakmai irányítása mellett több mint 100 szakdolgozat, 34 TDK pályamű, 11 díjazott TDK dolgozat és 3 PhD fokozat született.


Tudományos közleményeinek száma összesen 180, független hivatkozások száma 343. Közleményeinek kumulált impakt faktora: 56,3 ; Hirsch index értéke 13.