Előadónkról

KonkolyMariannaKonkoly Marianna, főiskolai hallgató
SZTE MGK, mezőgazdasági mérnök

 

Konkoly Marianna 1985-ben született Szegeden. Tanulmányait is itt kezdte meg, környezetvédelmi- és vízgazdálkodási tagozaton érettségizett 2004-ben. Majd a Szegedi Tudományegyetem kihelyezett Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karára nyert felvételt. Mezőgazdasági mérnök szakon végzős hallgató.

Főiskolai tanára, Dr. Monostori Tamás segítségével 2008-ban csatlakozott a Gabonakutató Nonprofit Kft. Biotechnológiai Osztály munkájához, ahol Dr. Pauk János és Dr. Mihály Róbert mellett elkészítette Tudományos Diákköri Dolgozatát. Dolgozatával az intézményi TDK-n I. helyet ért el, így továbbjutott az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, ahol a XXIX. Agrártudományi Szekcióban, Gödöllőn a Növénygenetikai és- biotechnológiai tagozaton I. helyezett lett. Az I. hely megszerzése mellett elnyerte a Frank Helianthus Alapítvány díját és a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának Különdíját is a „A legértékesebb tudományos munkáért”. A Rotary Club és a Szegedi Tudományegyetem képviselőiből álló bizottság által elnyerte 2009-ben Szent Györgyi Albert Ösztöndíjat.
 
Elsősorban a növényi biotechnológia érdekli, főiskolai tanulmányait követően a Szent István Egyetem, mezőgazdasági biotechnológus mesterképzésére jelentkezik.