Előadónkról

Dr. med. Dr. med. dent Piffkó József tanszékvezető egyetemi tanár
SZTE SZAKK ÁOK Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika

Prof. Dr. Piffkó József a Szegedi Tudományegyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára.

1960-ban született Budapesten. Egyetemi tanulmányait az Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte fogorvostudományi szakon, ahol 1984-ben diplomázott, majd ezt követően az általános orvostudományi szakot végezte el 1988-ban. 1988-1992-ig az Országos Onkológiai Intézet Fej- Nyaksebészeti Tanszékének munkatársa volt. 1990-ben fog- és szájbetegségek, majd 1992-ben szájsebészet szakvizsgát tett le. 1993-tól 2008-ig Németországban, a Münsteri Egyetemen folytatta munkásságát. Ezen idő alatt arc- állcsontsebészeti, és plasztikai sebészeti szakvizsgát is letett. Tudományos munkássága eredményeként 1998-ban habilitált. 2001-ben nevezték ki tanszékvezető-helyettes egyetemi tanárnak. 2004-ben a „Master of Oral Sciences in Implantology” címet szerezte meg.

17 év után tért vissza Magyarországra, hogy a Szegedi Tudományegyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikáján tanszékvezető egyetemi tanár legyen.

Főbb kutatási területei az onkológia, és a csontregeneráció biológiájának elméleti kutatása.

Számos szakmai szervezetben vállal szerepet, tagja a Magyar és Német Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaságnak, a Nemzetközi Arc-, Állcsontsebészeti Társaság tagja, több folyóirat szerkesztőbizottsági tagja, az International Medical College Magyarországi Tagozatának igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia szegedi bizottságának fogászati és szájsebészeti szekció elnöke, a Fog- és Szájbetegségek Szakmai Kollégium Arc-, állcsont- Szájsebészeti szakcsoport tagja.