Vizes gondok

A víz az élet alapja. Nélküle nem létezhetünk. Sokan akkor döbbennek rá a fontosságára, amikor hírtelen sok lesz belőle (özönvíz, árvíz), vagy nélkülözni kénytelenek…

Szerencsés az ország, ha bőségesen van ivóvize. Ha megismerjük, miként állítják elő mindennapi ivóvizünket, talán jobban megbecsüljük.

Az egészséges ivóvíz nélkül járványok tizedelnék a népességet. Ezért fontos a víz minősége és a hatékony fertőtlenítése ún. „maradó” fertőtlenítő szerekkel.

Szerencsés az a város, amely ivóvize „kezelés” nélkül is megfelel a követelményeknek.

Szegeden igaz-e még, hogy „ki a Tisza vizét issza, vágyik annak szíve vissza”?

Fontos a vízbázisok védelme és a stratégiai készletek megőrzése. A vizeinket védeni kell, még akkor is, ha a víz élővilága számos szennyezőt képes eltávolítani. Külországok példáiból, a jóból és rosszból egyaránt, tanulnunk kellene.

A napi sajtóból értesülhetünk számos vízellátási problémáról. Helyenként a víz tűz- és robbanásveszélyes, arzénből a kelleténél többet tartalmaz, stb.

Szerencsés az a település, amely a szennyvizét is kezelni tudja!

Anyagi érdekből propagálják sokféle „csodálatos” víztisztító készülék lakásokban való használatát, palackozott vizek forgalmazását, még ott is, ahol a vezetékes víz kifogástalan minőségű.

 

Az előadás megtekintése:

Modemes változat (méret:192x144 sávszélesség:40kbps)

Szélessávú I változat (méret: 320x240 sávszélesség: 200kbps)

Szélessávú II változat (méret: 384x288 sávszélesség: 500kbps)

LAN változat (méret: 640x480, sávszélesség: 1000kbps)

Megjegyzések:

Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!

Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön telepítése szükséges.

Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.

Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.

Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre.