SZTE magazin

Kepkivagas

Az SZTE BBMK diákjai is fellépnek a Wagner-udvarban

A szegedi nyár pezsgő kulturális életének elmaradhatatlan résztvevője a Szegedért Alapítvány művészeti program-sorozata: 2022. júliusában négy eseményre várják az érdeklődőket a Wagner Udvarba, köztük az SZTE BBMK diákjainak koncertjére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sorozat július 2-án 18 órakor a Szög-Art Művészeti Egyesület Térszögek című, csoportos szoborkiállításával nyílik: 11 szobrászművész 22 alkotását tekintheti meg a nagyközönség a mediterrán udvarban. A kiállító művészek között lesz mások mellett Brzózka Marek, Darázs József, Sejben Lajos, Popovics Lőrinc és Fritz Mihály.


Július 7-én, délután fél háromtól az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar ütőhangszeres együttese ad koncertet, majd hangszerismertető foglalkozásra várják a gyerekeket.


A Kosztándi Vonósnégyes július 11-én 18 órától ad majd koncertet, amely kapcsán Száz Krisztina, alapítványi kurátor elmondta, a fellépők populáris műsorral készülnek. Mások mellett Haydn, Mozart, Beethoven, Brahms és Lanner muzsikája csendül majd fel a Wagner Udvarban. A rendezvényen közreműködik Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színésznője, aki a könnyed művekhez illő irodalmi alkotásokkal készül.


A programsorozat július 27-én 18 órakor a Bartók Béla Művészeti Kar gitár tanszékén tanuló hallgatók, Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid tanítványainak koncertjével zárul. Krizsány Csenge, Horváth Bálint és Kollár Martin hívja kalandra a résztvevő közönséget a gitárzene több évszádos történetében, elidőzve a főbb zenetörténeti korszakok sajátosságaiban.


SZTEinfo

Fotó: Szegedért Alapítvány

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01