SZTE magazin

nyito_RR_konyhafonok

A SZTE transzplantációs sebésze megmutatta főzőtudományát a Konyhafőnök legújabb műsorában

Elindult az RTL Klub Konyhafőnök című gasztro reality legújabb évadának műsorában dr. Rokszin Richárd, az SZTE Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztályának szakorvosa, akinek szlogenje: „A munkám a szerelmem, a családom az életem, a hobbim pedig a sport és a főzés.” A 39 éves sebészt „ironman triatlonost” teherbíróképessége és pozitív életszemlélete is támogatta a konyhai versenyben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mit keres egy sebész – aki rendszeresen megméretteti magát maraton és ironman triatlon versenyeken is – egy országos gasztro realityben? – tettük fel a kérdést dr. Rokszin Richárdnak. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztály klinikai szakorvosa ugyanis jelentkezett az RTL Klub Konyhafőnök legújabb évadának műsorába, és a több ezer jelölt között egyedüli orvosként méreti meg magát az augusztus 3-tól műsorra tűzött produkcióban. – Versenylehetőséget, kikapcsolódást, finom ételeket és nem utolsó sorban ínycsiklandó látványt! – adta meg a választ, majd a szlogennek is beillő gondolatsort: „A munkám a szerelmem, a családom az életem, a hobbim pedig a sport és a főzés.” Orvosként a vesetranszplantációt tartja élete legnagyobb feladatának. A legfiatalabb páciense egy két és fél éves fiúcska, az ország legfiatalabb vesetranszplantáltja volt, a legidősebb pedig egy 72 éves férfi, aki egy 68 éves ember veséjét kapta meg. A szegedi doktor a műtétek után hosszú éveken át követi betegei életét, tartja velük a kapcsolatot, közvetlen stílusa és jó humora közismert.


RR_Konyhafonok


A konyhai tehetségéről ismerősei jól tudtak, sőt a Facebookon látható fotói alapján javasolták, hogy jelentkezzen a műsorba. – Nem könnyű verseny – árulta el. A műsor részleteiről nem mondhatott el sokat, a rátermettségét bizonyító főzéssel igyekezett meggyőzni a zsűrit, hogy a tudása megér egy „gasztro realityt”.


Az SZTE Sebészeti Klinika szakorvosa már gyermekkorában is nagyon szerette a házi ízeket, édesanyja sokat főzött és sütött, és ötévesen ott kuktáskodott mellette. Annyira lelkes volt, hogy egyszer még a „tányért is meg akarta keleszteni”, ugyanis egy műanyag tányérban tette fel a tésztát a villanyrezsóra, ami füstölögve olvadt szét a hő hatására. – Az iskolában is mindenki az én szendvicsemet akarta megenni, mert sokkal több finom hozzávaló volt benne – idézte fel a korai élményeket. A ma már 39 éves édesapa – tavaly született meg a kislánya – saját otthoni speciális kis malomban őrli a lisztet, – mint mondta –egy thermomixert is beszerzett, a sütője pedig olyan, mint egy kemence. A család asztalára minden héten kizárólag Rokszin-féle kenyér és zsemle kerül. Talán nem meglepő, a konyha szinte kizárólag az édesapa birodalma, a családfő sejteni engedte, hogy feleségének nem sok lehetőséget ad a gasztronómiai kibontakozásra, akit azonban a finom falatok és a látványos tálalás mindenért kárpótolnak. A transzplantációs sebész kedvenc étele: a steak, minél inkább angolosabban, kedvenc konyhája: az olasz, és kedvenc édessége: az eredeti olasz tiramisu.


RR2_Konyhafonok


A versenyről elmondta, hogy hatalmas élmény részt venni egy olyan gasztro realityben, ahol nemcsak a főzőtudomány, hanem a jó időbeosztás és a stressztűrőképesség is nagyon sokat számít. Minden résztvevőnek ez utóbbi a legnehezebb próbatétel. – Lesznek összeomlások és sírások – villantotta fel sokatmondóan. – A műsor alatt egyfajta konyhai rutint próbálok szerezni, illetve néhány új alapanyagot is megismerhetek. Dr. Rokszin Richárd pozitív életszemléletét és a versenyszeretetét tartja legfontosabb tulajdonságának. A műsor olyan mélyen érintette, hogy a verseny izgalmairól még most is álmodik, – és mint ahogy hangsúlyozta – csak szépeket!

 

SZTEinfo-Lévay Gizella

Fotók: RTL Klub Konyhafőnök

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01