SZTE magazin

DSC_0856

Hozz ki többet a tanulmányaidból!

Bizonyára Te is gondolkodtál már azon, hogy adhat-e többet az egyetem a tanulásnál? A választ az SZTE+ programban találod, amely lehetőséget ad arra, hogy élmény legyen az egyetemista élet. Hatala Dórát az Általános Orvostudományi Kar hallgatóját a program kihívásairól és személyes élményeiről kérdeztük.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miért csatlakoztál az SZTE+ programhoz?
Tavaly augusztus elején láttam, hogy van egy ilyen lehetőség, és jó mókának találtam, hogy kihívásokat teljesítek. Volt időm megcsinálni a feladatokat, és úgy voltam vele meglátjuk mi lesz belőle.


Milyen kihívásokat kellett teljesíteni? Melyik volt a kedvenced?
Az egyik kedvenc feladatom a Neptun átszínezése volt, csak át kellett állítani a színt és megírni, hogy milyen. Ezen kívül a Füvészkert megismerése egy nagyon hangulatos program, meg a Hop-on-hop-off busszal való utazás is egy igazi élmény volt. Ezek a bronz kihívásokban találhatóak, az ezüst kategóriában már nehezebb dolgokat kellett teljesíteni. Például önkénteskedni kellett, meg egy egyetemi csapathoz csatlakozni, ezek már jóval több időt igényeltek.


– Volt olyan feladat, amit nehéznek találtál?
– A prózaíró pályázat nem állt a képességeimhez közel, de végül megcsináltam, és beadtam a pályázatot. Hazafelé a vonaton volt elég időm végiggondolni és megírni, majd kiderül mi lesz az eredménye.


DSC_0866


Mennyire összeegyeztethető a tanulmányaid mellett az SZTE+ kihívásai?
A bronz kihívásokat legfőképp még augusztusban csináltam meg, de szerintem vannak olyan kihívások, amik kikapcsolódásnak is jók, például ha moziba kell menni. Az ezüst kihívásoknál meg azt találtam motiválónak, hogy a feladatok teljesítése után lehetőség van 30 perccel hamarabb jelentkezni a vizsgákra, ami nagy segítség. Voltak még olyan feladatok, amiket alapból is terveztem az egyetemen, például csatlakozni egy csapathoz, így jól jött, hogy ezt is be tudtam írni egy kihívásnak.


Milyen jutalmakban részesültél a programban?
A bronz kihívások után egy kitűzőt kaptunk, illetve egy oklevelet, amit Szakál Péter oktatási igazgató adott át. Lehetőségünk volt még a Mérnöki Karon csokoládét készíteni, ami egy igazán érdekes program volt.


– Négy kategória található a kihívásoknál: professzionális, ötletgyáros, megvalósító, és felfedező. Melyik kategóriát találtad szimpatikusnak?
Szerintem az ötletgyáros az, ami a legközelebb áll hozzám. Szeretek ötletelni, és a kreativitást is bele kell vinni ezekbe a kihívásokba. Sokat kell tanulni, és jó érzés, hogy mással is lehet foglalkozni, így más fele mennek a gondolataim, és más dolgokon is tudok agyalni.


– Mennyire segítette a beilleszkedésed az SZTE+?
A bronz kihívások teljesítése után már találkoztunk a szervezőkkel, és nekem ez segítség volt, mert tudtam kérdezgetni a többiektől, hogy mit hogyan kell csinálni. A közösség szempontjából az is jó, hogy együtt is lehet a feladatokat teljesíteni.


Az SZTE+ programhoz bárki csatlakozhat, aki szereti a kihívásokat. A hallgatóknak különböző feladatokat kell teljesíteniük, amik segítségével olyan kompetenciákat szereznek, amik felkészítik őket a munkaerőpiaci elvárásokra, és fejlesztik a problémamegoldó és vállalkozói képességüket. A programban található kihívásokat bronz, ezüst és arany fokozatba sorolják. Ezek egymásra épülnek, és fokozatról-fokozatra egyre nehezebb teljesíteni a kihívásokat. A programhoz a CooSpace felületen lehet csatlakozni.

SZTEinfo: Mátó Gábor

Fotó: Móczár Dóra



 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01