SZTE magazin

IMG_5745

91. Ünnepi Könyvhét és az SZTE: Ötödik alkalommal csaptak össze az írók és filozófusok

Az írók és filozófusok focimeccs, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar rendezvénye már ötéves múltra tekint vissza. A 91. Ünnepi Könyvhét és a IV. Magyar Könyvkiadók Napja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Topolya sori Sportközpontjában mérköztek meg az írók és filozófusok mint focisták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kárpát-medence különböző intézményeihez, kiadóihoz, folyóirataihoz, egyetemeihez tartozó vagy szabadúszó, határon inneni vagy túli írók, költők, szerkesztők, irodalomtörténészek, kritikusok, esztéták, filozófusok látogatnak el és vesznek részt az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar programján, a barátságos focimeccsen.


IMG_5681

 

– Esterházy Péter emlékére rúgjuk a labdát, hisz hozzá is közel állt a foci. Azért sem okoz számunkra ez nehézséget, mert egyetemi életünkhöz diákkorunktól máig mindig is hozzátartozott a foci. A korábbi években több neves író és filozófus játszott a csapatokban, ám most a vírus kicsit megnehezítette a szervezést, így filozófia és magyar szakos diákokat is bevontunk, sőt orvostanhallgató is játszott a filozófusoknál – árulta el az esemény főszervezője, Dr. Laczkó Sándor, aki az SZTE BTK Filozófia Tanszékének oktatója és az SZTE Klebelsberg Kuno Egyetemi Könyvtár Különgyűjteményi Osztályának vezetője.

 

A Covid-19 pandémia miatt 2020 őszére kialakult helyzetben csak az SZTE oktatói és diákjai vettek részt a sporteseményen, viszont így is nagyon jó hangulatú, eseménydús meccset láthattunk.


IMG_5581

 

Az írók és filozófusok focimeccsén a játékidő kétszer 40 perc volt, egész pályán. Remek helyzetek, szögletek, szabadrúgások adódtak a pályán. Az írók csapatának átlagéletkora alacsonyabb volt, így tőlük egy lendületes játéknak lehettünk szemtanúi, a filozófusok pedig technikájukkal, stratégiájukkal ellensúlyozták a korbeli különbséget. A helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert.

 

A meccs eleje a filozófusoknak kedvezett, akik 3-0-ra vezettek, majd szépen felhozták az arányt 3-3-ra. Ezt követően a filozófusok ismét szépítettek, majd rákontráztak az írók. A filozófusokhoz zárkóztak fel a gólok száma alapján az írók. A barátságos, sérülésmentes meccs eredménye végül 10-8 lett, a filozófusok javára. A játék választékos volt. Az elterjedt emberfogásos védekezést, háromszögjátékot és szép indításokat is láthattunk.


IMG_5630

 

Játékoskeret:

Írók: Szilasi László (csapatkapitány), Fazekas Sándor, Török Ervin, Hárs Endre, Pozsik László, Orcsik Roland, Szuperák Attila, Kappel Péter, Balog József, Jónás Csaba, Oliver Owaimer.

Filozófusok: Laczkó Sándor (csapatkapitány), Tóth János, Pavlovits Tamás, Fekete Kristóf, Soós Albert, Boldizsár Gábor, Tóth Marcell, Czeglédi András, Sándor Ákos, Bombitz Attila, Szendi István.


IMG_5789

 

SZTEinfo – Szöveg és fotó: Újvári Gréta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01