SZTE magazin

kiemelt_hallgatoi_sikerek_MGK

Hallgatói sikerek az SZTE Mezőgazdasági Karáról

Kiválóan teljesítenek a szegedi egyetem Mezőgazdasági Kar hallgatói: Dobos Dorina az országos bajnok SZTE-s gazdászcsapat tagja és Jéri Tamás világbajnok sportlövő a Rádió 7 „Házunk Táján” című új műsorában mutatkoztak be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Első helyezést értek el a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar hallgatói a VIII. Országos Agrár Felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén. Az Aranyvasvilla és a Vándorkupa mellett a csapat - Dobos Dorina, Festő Dávid és Köteles Dávid II. évfolyamos mezőgazdasági mérnök BSc szakos hallgatók - az AXIÁL Kft. különdíját is elhozta. Nehéz elméleti, gyakorlati, szakmai és ügyességi feladatokat kellett megoldani, és végül a fiatalok toronymagasan győzték le a többi agráregyetem csapatát.


Az élményekről Dobos Dorina számolt be a Rádió 7 új műsorában. - Különórákat is igényelt a felkészülés, hogy az egész napos versenyen könnyedén vegyük az akadályokat. Többek között gyomnövényeket kellett felismerni, vagy éppen szőrféleségeket megkülönböztetni. Juhkor becslés volt az egyik feladat, és mivel a juhászatban két csapattársam is jártas, ezért ez nem okozott nehézséget. Sertéscsülköt kellett kifaragni cukorrépából, ami szintén könnyen ment, másik csapattársammal brillíroztunk ennél a feladatnál, hiszen mindketten a sertéstenyésztésben dolgozunk. Dorina december 7-én a Mezőgazdasági Kar Tudományos Diákköri Konferenciáján vesz részt, melyen kutatási dolgozatával indul, és mindent megtesz azért, hogy az országos konferenciára is kijusson. Végzős hallgatóként nyáron már szakmai gyakorlatát teljesít majd Dániában egy sertéstelepen, az Erasmus program keretében.


Kitűnő eredményekkel büszkélkedhet korongvadászatban Jéri Tamás a kar mezőgazdasági mérnöki szakos hallgatója: a sportágban világkupa és világbajnoki címmel is rendelkezik. - A lőtereken lehet leginkább felkészülni a nagyobb versenyekre, gyakorlati és mentális szempontból is. Heti 3-4 edzés mellett, minél több versenyen igyekeztem részt venni, hogy magabiztosabb és jobb lövő legyek. Nagyon fontos, hogy valaki versenyzőtípus legyen, én annak tartom magam, és ezért is sikerült ilyen szép eredményeket elérnem – mondta Tamás. A tehetséges fiatal jövőbeni tervei között szerepel az olimpián való részvétel, a felkészülésben Igali Diána olimpia bajnok segíti majd.


SZTEinfo

Korábban írtuk:

Az SZTE-n tanulnak az ország legjobb gazdászai

Olimpiára készül az SZTE-s koronglövő világbajnok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01