SZTE magazin

Újra az SZTE hallgatója Várkonyi Andrea

A Szegedi Tudományegyetem pszichológia mesterképzésén folytatja tanulmányait szeptembertől Várkonyi Andrea. A műsorvezető nemcsak hallgatóként, hanem a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagjaként is támogatja az egyetemistákat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tények egykori műsorvezetője 2000-ben szerzett orvosi, majd egészségügyi közgazdász-menedzser diplomát a Szegedi Tudományegyetemen. Három évvel ezelőtt ugyancsak az SZTE-n elvégezte a pszichológia alapszakot. Tanulmányait idén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán pszichológia mesterszakon folytatja.


– A Szegedi Tudományegyetem BTK pszichológia alapszakán nyár elején lediplomáztam, a következő két évre felvételizni kell, ha folytatni szeretné a hallgató a tanulmányait. Ilyenkor az a kérdés, hogy a pontszámai alapján felveszik-e az embert, és ha igen, akkor a költségtérítéses, vagy a magasabb pontszámot igénylő államilag finanszírozott képzésre. Az eredményem alapján felvételt nyertem a mesterképzésre, ráadásul az államilag támogatottra, amire nagyon büszke vagyok. Az oktatást eddig is levelező tagozaton végeztem, ezentúl sem fog gondot okozni a munka és a tanulás közti időmegosztás – árulta el a Blikknek.


sztetehetsegpont_Varkonyi_Andrea
Az SZTE Tehetségpont ösztöndíjátadóján.
Várkonyi Andrea nemcsak hallgatóként, hanem a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagjaként is segíti a szegedi fiatalokat. A műsorvezető 2014-ben lett a Tanács tagja, amelynek célja a tehetséges egyetemi hallgatók felkutatása és támogatása. - Nagyon jó dolognak tartom, hogy támogatják azokat az egyetemistákat, akik valamiben kimagasló teljesítményt nyújtanak. Ez a mai gazdasági helyzetben nem elhanyagolható szempont. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács jó támogatókat és támogatásokat tud összegyűjteni, amely ösztönzi a hallgatókat – nyilatkozta korábban a delmagyar.hu -nak a tehetséggondozás fontosságáról.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01