SZTE magazin

Megvédte szerb országos bajnoki címét az SZTE hallgatója

A szerbiai Topolyán megtartott nyílt vízi országos úszóbajnokságon mind az 5, mind a 10 kilométeres távon megszerezte az országos bajnoki címet Farkas Tamás, az SZTE JGYPK rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgatója. Az óbecsei származású fiatal már két világbajnokságra is kijutott, jelenleg az Európa Bajnokságra készül.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE-s hallgató hatéves korában kezdett úszni Óbecsén, és kitartó munkája révén sorra halmozta a tartományi, majd a szerb országos bajnoki címeket. A felnőttmezőnybe kerülve eddig már két világbajnokságra is kijutott: a portugáliai Setúbalban jobbára még csak a tapasztalatszerzés volt a cél, tavaly Kazanyban viszont már bent volt a legjobb harmincban, hajszállal lemaradva a világ legjobbjaitól - írja a Magyar Szó Online.


A Szegedi Tudományegyetem rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgatója a szerbiai Topolyán megtartott nyílt vízi országos úszóbajnokság 5 km-es távját elsőként célba érve 1:00:36-os idővel teljesítette. A 10 km-es távot 2:14:00 körüli idővel sikerült megnyernie. Ezzel megvédve korábbi országos bajnoki címét.


Tamás a hollandiai Hoornban rendezendő Európa Bajnokságra készül. – Úgy érzem, elég jó formában vagyok, és szeretnék bekerülni az első 25-be. Remélem, kedvező lesz az időjárás is, és sikerül jó eredményt elérnem. Az Eb egy újabb bizonyítási lehetőség, jó alkalom további tapasztalatszerzésre, az ellenfelek megismerésére. Jövőre Magyarországon lesz a vb, és ott szeretnék még jobban szerepelni. Távoli terveim, álmaim között pedig természetesen ott van az olimpia – nyilatkozta.


Tamás együtt edzhet a legjobb magyar nyílt vízi úszókkal, mégpedig a szövetségi kapitány, Gellért Gábor irányításával. A neves edző a Délmagyarországnak korábban így nyilatkozott Tamásról: – Volt már nálunk több nemzet tehetséges úszója, akik Szegeden jártak egyetemre, de nem bírták a tempót, pár hét után már nem jöttek. Tamás viszont eddig mindössze három edzést hagyott ki, igazoltan, a vizsgái miatt. Szorgalmas és példamutató munkát végez.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01