SZTE magazin

Bronzérmes az SZTE hallgatója az uszonyosúszó univerziádén

Kosara Géza, az SZTE TTIK első éves matematika szakos hallgatója bronzérmet szerzett a 2016-os görögországi egyetemi uszonyosúszó-világbajnokságon. A kétszeres junior Európa-bajnok búvárúszó 6. helyezett világbajnoki címmel is dicsekedhet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagy hagyományokkal bír hazánkban a nem olimpiai sportok közé tartozó uszonyúszás. Ebben a vízi sportban folyamatosan a világ élmezőnyében szerepelnek a magyar úszók.


A görögországi Voloszban rendezték meg 2016. június 22. és 28. között az idei felnőtt uszonyosúszó-világbajnokságot, amelyen a magyar csapat 4 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel az éremtáblázat negyedik helyén zárt Oroszország, Kína és Dél-Korea mögött. A mezőny erősségét bizonyítja, hogy a világbajnokságon összesen 22 világcsúcsot döntöttek meg a világ legjobb uszonyosúszói.


Kosara_Geza_800m_-_bronz-1Kosara Géza, az SZTE TTIK matematika szakos hallgatójának személyében a Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát a görögországi világbajnokságon. A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője hosszú távú versenyszámban indult, s remek idővel sikerült döntőbe úsznia magát, így az 1500 méteres távon az előkelő 6. helyet szerezte meg.


Közvetlenül a világbajnokság után rendezték meg az egyetemi világbajnokságot is, amelyen összesen 5 aranyéremmel és egy harmadik hellyel zártak a magyarok. Felszíni úszásnemben Kosara Géza 800 méteren bronzérmes, 400 méteren 5. helyezett lett. Edzője Kanyó Dénes többszörös világ- és Európa-bajnok búvárúszó.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01