Nyito_Kariko_Katalin_interju_Kommcast

Anekdotázva mesélt egyetemi éveiről Karikó Katalin az SZTE KommCast adásában

„Rendhagyó beszélgetés a KommCast márciusi adásában!” Az SZTE két kommunikáció szakos hallgatója kérdezte a szegedi egyetem alumnáját, Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatót. A Covid19 pandémia idején világhíressé lett tudóssal készült interjú meghallgatható a KommCast Extra sorozatban, és elérhető az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék YouTube csatornáján is.

„Miért lett kutató?” „Milyen nyelven fogalmazza meg elméleteit?” „Tervezi-e, hogy visszatér Magyarországra?” Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kért választ az SZTE BTK kommunikáció szakos hallgatója, Hajdú Anna, amikor Kaliszky Kingával együtt interjút készített Karikó Katalinnal.

 

Anekdotákkal fűszerezve beszélgetett mai „iskolatársaival” a szegedi egyetemről indult világhíres tudós. Az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén tanuló egyetemisták a Karikó Katalinnal készített különleges interjút a legnagyobb közösségi média felületeken is hallgatótársaik és minden érdeklődő figyelmébe ajánlják:

„Rendhagyó beszélgetés a KommCast márciusi adásában! Lehetőségünk nyílt interjút készíteni Karikó Katalinnal, aki nemrég belépett a legismertebb magyarok közé. Kutatásainak köszönhetően jöhetett létre” a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni modern vakcinája, az „SZTE alumnaként pedig készségesen nyilatkozott nekünk”. A beszélgetés meghallgatható a mixcloud.com/kommcast oldalon, és elérhető az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék YouTube csatornáján is.

 

Hallgasd meg te is, hallgassa meg ön is a szegedi egyetem egykori és mai hallgatóinak a beszélgetését, a Karikó Katalinnal készült interjú itt!

 

SZTEinfo


További cikkeink Karikó Katalinról:

 

Széchenyi-díjat kapott Karikó Katalin, az SZTE alumnája és Kemény Lajos, a Bőrgyógyászati Klinika igazgatója

 

Jácintok üzenete – Karikó Katalin a női siker titkáról

 

A Covid-19 elleni vakcináról Karikó Katalin is beszél a Discovery dokumentumfilmjében

 

Vírus és vakcina és ami mögötte van – Dr. Pardi Norbert biokémikus, az SZTE alumnusa volt a Dugonics Társaság vendége

 

A rangos amerikai Rosenstiel-díjat is elnyerte Karikó Katalin

 

„A nő, aki megmentheti a világot” – a francia BFMTV filmet készített Karikó Katalinról

 

Dr. Karikó Katalin díszpolgári címet, Dr. Röst Gergely Pro Urbe-díjat, Grecsó Krisztián Szegedért Emlékérmet kap a város napján

 

Katalin Karikó, SZTE Alumna Receives Honorary Doctoral Degree from the University of Szeged

 

Az SZTE díszdoktori címet adományoz dr. Karikó Katalinnak, az egyetem öregdiákjának

 

Katalin Karikó, an Alumna of the University of Szeged, is the Founder of the Most Promising Vaccine Development against the Coronavirus

 

A koronavírus elleni legígéretesebb vakcinafejlesztés megalapozója Karikó Katalin, az SZTE alumnusa