SZTE televízió

Újmódi BŰN ÉS régimódi BŰNHŐDÉS? - Prof. Dr. Karsai Krisztina előadása

Az állami büntetőhatalom létezése és gyakorlása fontos építőköve a társadalmunknak – minden ország társadalmának – és legfőbb feladatát tekintve lényegében aligha változik az idők során: a megsértett jogrend helyreállítása, a bűnös megbüntetése és ezeken keresztül a társadalom védelme. Az előadásban szó esik az újmódi bűnökről és a büntetőjogi megközelítésük nehézségeiről; a felelősségrevonási rendszer azon hagyományos és konzervált tényezőiről, amelyek miatt csak korlátok között lehet új megoldásokban gondolkodni. Ettől függetlenül tallózunk az új megoldások között, kitekintve Európa és a világ – demokratikus részének – igazságszolgáltatási rendszereire és rácsodálkozhatunk az európai integráció bűnözésre és büntető igazságszolgáltatásra gyakorolt hatására is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2022. december 02.

SZTE Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny 2022 Péter Lea, a zsűri elnöke gratulál Nagy Anikó első díjához. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A Szegedi Tudományegyetemen 2022. december 1-jén rendezték az idei Egyetemi Vers- és Prózamondó Versenyt. Az esemény első díját Nagy Anikó (SZTE BTK kommunikáció- és médiatudomány szak), második díját Kőhalmi Eszter (SZTE JGYPK gyógypedagógia szak), harmadik díját Naphegyi-Boldis Zsuzsanna (SZTE JGYPK nemzetközi program) versmondása nyerte.