SZTE televízió

Racz_Janos

Az 1956-os forradalom és szabadságharc a nyugati sajtóban - Dr. Rácz János előadása

Az 1956-os forradalom előtt Magyarország nem tartozott a nyugati zsurnaliszták legfontosabb célállomásai közé. A Rákosi-korszakban nem jöhettek korlátlanul tudósítók az országba. Egyes esetekben még az sem számított, ha a nyugati sajtómunkatárs kommunista párttagsági igazolvánnyal érkezett. [Edith Bone/Hajós Edit ügy]. Kémeknek tartották őket. Ráadásul a nemzetközi hírügynökségek Budapesten még szabadabb légkörben sem alkalmaztak állandó munkatársakat. Sokkal inkább Prágában, majd a hidegháborús környezet miatt Bécsben állomásoztak a nyugati tollforgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2022. december 02.

SZTE Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny 2022 Péter Lea, a zsűri elnöke gratulál Nagy Anikó első díjához. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A Szegedi Tudományegyetemen 2022. december 1-jén rendezték az idei Egyetemi Vers- és Prózamondó Versenyt. Az esemény első díját Nagy Anikó (SZTE BTK kommunikáció- és médiatudomány szak), második díját Kőhalmi Eszter (SZTE JGYPK gyógypedagógia szak), harmadik díját Naphegyi-Boldis Zsuzsanna (SZTE JGYPK nemzetközi program) versmondása nyerte.