Előadónkról

Buzas_NorbertDr. Buzás Norbert
egyetemi docens
SZTE TTIK
SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság
igazgató

Dr. Buzás Norbert egyetemi docens a Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója, a TTIK Műszaki- és Anyagtudományi Intézetének vezetője Csornán született 1968-ban. A József Attila Tudományegyetemen diplomázott 1992-ben kémia és fizika szakon. 1997-ben kémiai tudományból kandidátusi fokozatot szerzett. 2008-ban egy amerikai egyetem MBA oklevelét is meg szerezte.

1999 óta egyetemi docens. Dolgozott a Gazdaságtudományi Kar Regionális és Alkalmazott Gazdaságtani Tanszékén majd az Üzleti Tudományok Intézetében is. 2002 és 2004 között a Gazdaságtudományi Kar tudományos és gazdasági dékánhelyettesi tisztségét is betöltötte. 2006 óta a Természettudományi és Informatikai Kar munkatársa, 2010 óta vezeti a Műszaki- és Anyagtudományi Intézetet.

Egyetemi karrierje mellett vállalati tapasztalata is számottevő: 2000-től 2006-ig a SOLVO Biotechnológiai Zrt. szellemi tulajdon és technológia transzfer igazgatója, 2006 és 2008 között pedig pedig egy privát találmányi menedzsment társaság, a ValDeal Innovációs Zrt. szakmai vezérigazgatója volt. Jelenleg egy nanotechnológiai, egy immunoterápiás és egy technológiai tanácsadó cégben van érdekeltsége.

Párhuzamosan dolgozik az innovációmenedzsment és az anyagtudomány területén: fő kutatási területe a technológia transzfer intézményi átalakulása a tudástársadalomban, de biológiai hatású nanotechnológiai anyagok fejlesztésében is részt vesz.

Kutatásait eddig 73 tanulmányban és 11 könyvben, illetve könyvfejezetben foglalta össze, 4 szabadalom feltalálói között van.

Tudományos eredményeiért 1997-ben Ifjúsági Akadémiai Díjjal tüntették ki.