Előadónkról

nyulDr. Nyúl László
tanszékvezető egyetemi docens
SZTE TTIK

Nyúl László 1970-ben született Várpalotán. Középiskolai tanulmányait a veszprémi Lovassy László Gimnázium speciális matematika tagozatán végezte. A József Attila Tudományegyetemen szerzett programozó matematikus, majd programtervező matematikus oklevelet 1992-ben és 1994-ben. Friss diplomásként állt be a szegedi egyetem oktatóinak sorába, 2003-ban szerezte meg Ph.D. fokozatát, 2011-ben habilitált. Jelenleg az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense. 2011 és 2014 között az SZTE TTIK Informatikai Tanszékcsoport vezető-helyettese volt.

Kutatási területe a digitális képfeldolgozás, érdeklődése pedig főként az orvosi képfeldolgozás problémáira irányul, mint pl. a különböző modalitásokból származó 2- és 3-dimenziós képek szegmentálása, valamint a képi információn alapuló diagnózis- és terápia-támogató rendszerek fejlesztése.

Összesen több, mint 4 évet dolgozott rangos nemzetközi kutatóintézetekben. TEMPUS ösztöndíjas hallgatóként 8 hónapot töltött az angliai University College London intézményben. A philadelphiai University of Pennsylvania egyetemen folytatott több, mint 2 éves kutatómunkája eredményeiből írta doktori értekezését. Humboldt Ösztöndíjasként egy évig Németországban kutatott az erlangeni egyetemen. 2010 és 2013 között Bolyai János Kutatási Ösztöndíjas volt.

Szakmai fórumokon számos előadása és posztere kapott elismeréseket. Alma Materétől 1994-ben a Természettudományi Kar Kiváló Hallgatója kitüntetést, 20 évvel később pedig a Természettudományi és Informatikai Kar Tudományos Díját vehette át.

Tudományos munkásságát 3 nemzetközi szabadalom, 18 folyóiratcikk, 4 szerkesztett kötet, 5 könyvfejezet, 55 teljes terjedelmű konferenciacikk és 26 absztrakt jelzi. Közleményeire eddig több, mint 600 független hivatkozást kapott, összesített hatástényezője 39, h-indexe 17.