Bemutatkozás

Intézetünk 2002-ben költözött új épületébe, mely a klinikai tömb részeként bármely betegellátó egységbol könnyen megközelítheto. Az épület korszeru felszereltsége nagymértékben elosegíti az eredményes diagnosztikai szolgáltatásokat, valamint a színvonalas oktatást és kutatást. A betegellátás részeként évente közel 20 000 kórszövettani minta, 35000 nogyógyászati cytologiai minta, több, mint 1000 kórbonctani eset feldolgozása történik. Az aspirációs cytologiai rendeloben évente hozzávetoleg 2000 beteg fordul meg.

A kórszövettani munka kiemelt részeként megemlítjük a vesepathologiát a vesebiopsziák terén, a tápcsatornai pathologiát, valamint az emlopathologiát, mely a szegedi emlocentrum részeként az országos és az európai emlocentrumok nyilvántartott egysége. A mammographiai vizsgáló szintén intézetünkben kapott helyet.

A diagnosztikus munkát korszeruen felszerelt kórszövettani, immunhisztokémiai, cytologiai, molekuláris, immunfluoreszcens és elektronmikroszkópos laboratóriumok segítik szakképesítéssel rendelkezo asszisztensekkel.

A harmadéves orvostanhallgatók magyar és angol nyelven, korszeru, a biztonságtechnikai és egészségvédelmi eloírásoknak megfelelo boncteremben, modern kommunikációs rendszerrel felszerelt szervdemonstrációs helyiségben és kórszövettani teremben sajátíthatják el a pathologia alapjait.

Az ötödéves orvostanhallgatók számára Klinikopathologia néven új kurzus indult a 2007-2008-as tanévben, mely során igényesen dokumentált, pathologus, esetenként klinikus bevonásával prezentált esetbemutatásokon fejleszthetik a differenciáldiagnosztikai alapismereteket, valamint a bonyolult esetek komplex elemzésének készségét.

 intr1  intr2
 intr3  intr4
 intr5