Bezár

2023. március

2023. március 31.
2 perc
2023. március 21.
1 perc

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány kezdeményezésére 2016-tól indult el a Családbarát Egyetemek mozgalom, melynek indulása óta meghatározó szereplője a Szegedi Tudományegyetem.

2023. március 17.
1 perc

A Mesterséges intelligencia és a jogrend kutatócsoport két tagja, Prof. Dr. Karsai Krisztina és dr. Lichtenstein András harmadik missziós tevékenységének látható és hallgató eredménye az Őrültech techpodcasttel együttműködésben megvalósuló, mindenkinek szóló beszélgetéssorozat.

2023. március 14.
1 perc

Dr. habil. Lénárt Andrásnak, az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont keretei között működő "Diffúzió és globalizáció" kutatócsoport tagjának a napokban megjelent rövid angol nyelvű cikkét ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.

2023. március 08.
1 perc

Prof. dr. Sándor Klára, az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont "Kulturális Örökség és Digitális Társadalom" kutatócsoportjának vezetője március 14-én, kedden "A honfoglalás előtti török–magyar kapcsolatokról – és ami újabban körülöttük van" címmel tart előadást Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem felkérésének eleget téve.

2023. március 07.
1 perc

Az IKT és Társadalmi kihívások Kompetenciaközpont kutatócsoportjaiban zajló munka 1. félévének értékeléséről, a folytatás következő lépéseiről 2023. március 2-án egy kompetencia-központi szintű belső szakmai rendezvényt szerveztünk. Erre a megbeszélésre a kutatócsoportok vezetőit és helyetteseit, valamint a projektmenedzsment csapat tagjait vártuk az SZTE BTK Informatóriumába.

2023. március 07.
5 perc

Együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és az ATEV Zrt. 2023. március 7-én. A közös projekt milliárdos nagyságrendű beruházásokat, új technológiák fejlesztését és új munkahelyeket hozhat létre egy nemzetgazdasági és környezetvédelmi szempontból is jelentős ágazatban.

2023. március 06.
1 perc

A Magyar Politikatudományi Társaság XXVIII. Vándorgyűlésére 2023. május 25-26-án a Szegedi Tudományegyetem Politológiai Tanszékének rendezésében kerül sor Szegeden.

2023. március 06.
1 perc

Az SZTE Szabadegyetem vendége ezúttal szintén az IKIKK érdekeltségébe tartozó kutató volt: Prof. Dr. Racsmány Mihály a transzlációs oktatási és taulási módszerekről beszélt.

2023. március 06.
1 perc

Dr. Geretovszky Zsolt, a 3D Központ vezetője a Szabadegyetem vendégeként beszélt a 3D nyomtatás technológiájáról, annak gyakorlati hasznosításairól.

2023. március 06.
1 perc

Prof. Dr. Molnár Gyöngyvér, Kiválósági Központunk egyik kiemelkedő kutatója volt az SZTE Szabadegyetem vendége.

2023. március 03.
3 perc

Klinikai vizsgálatokra irányuló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MSD magyarországi leányvállalata a Szegedi Tudományegyetemmel. A közös kutatás-fejlesztési tevékenység a vizsgálatok gyorsabb elindítását és az innovatív terápiákhoz való korai hozzáférést is szolgálja. A vezető gyógyszeripari vállalat és a nagy múltú szegedi intézmény számára jelentős lépés a kooperáció új, szorosabb formája, hiszen egyetemi keretek közt a vizsgálatok széles köre elvégezhető.

2023. március 01.
3 perc

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány munkaerőpiaci programjában részt vevő Szegedi Tudományegyetem és további családbarát egyetemek, vállalatok összefogásának célja, a munka-magánélet harmónia és a családbarát kultúra elmélyítése. A Szegedi Tudományegyetemen a családbarát szemlélet előnyeivel és működésével kapcsolatos előadások, kurzusok, műhelymunkák valósulhatnak meg.