Bezár

2023. július

2023. július 21.
2 perc

Az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont keretei között működő „Diffúzió és globalizáció” kutatócsoport vezetője, Prof. dr. Tomka Béla új összefoglaló tanulmányt írt a globalizáció fogalmáról.

2023. július 14.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem vándorbölcsőjét első alkalommal Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja adta át Szamosköziné Dr. Kispál Gabriellának, az SZTE Mezőgazdasági Kar adjunktusának, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2023. július 13.
9 perc

Magyarországon elsőként a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete szervezi a European Consortium for Mathematics in Industry (ECMI) alkalmazott és ipari matematikai konzorcium hallgatóknak szóló 36-ik modellezési hetét. A workshopon 14 országból 52 európai hallgató keres matematikai megoldást tíz gyakorlati problémára a határtudományok és az ipar területéről.

2023. július 10.
1 perc

Az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont keretei között működő „Diffúzió és globalizáció” kutatócsoport kutatója, Bencsik Péter „Nemzetközi utazások és Kelet-Közép-Európa globalizációja, 1953−1989” címmel írt műhelytanulmányt.

2023. július 10.
3 perc

 

2023. július 03.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának elmúlt 20 éve – kalandozásokról, eljárásokról és együttműködésekről is szó esett 2023. június 30-án azon a szakmai konferencián, amely jórészt arról a két évtizedről szólt, amikor Prof. Dr. Kemény Lajos vezette a szegedi bőrgyógyászati klinikát. Az eseményen szó esett a múltról, a jelenről és a jövőről is.

2023. június 27.
9 perc

Még meg sem jelent az SZTE-n működő Nemzeti Lézeres Transzmutációs Laboratórium tavalyi eredménye arról, hogy kis energiájú lézerrel is létrehozható folytonos neutronforrás, amikor Dr. Osvay Károly kutatócsoportja idei kísérletében százszorosára növelte a másodpercenként keltett neutronok számát. Az ELI ALPS kutatóközpont történetében először végeztek több órán át tartó, kontrollszobából irányított „zárt” kísérletet.