Bezár

2024. február

2024. február 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem minden évben meghirdeti az Innovációs Díj pályázatot, amellyel azokat a kutatókat és hallgatókat jutalmazza, akik olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoznak ki, amelyek szellemi alkotásnak minősülnek és üzleti szempontból hasznosíthatók. Sorozatunk következő részében bemutatjuk Dr. Kozma Gábort, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézet Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszékének egyetemi adjunktusát. Kutatómunkája a műszaki tudományok területén ért Innovációs Díjat.

2024. február 29.
1 perc
2024. február 27.
1 perc

Február 23-24-én rendezték meg a középiskolai Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát-medencei Konferenciájának Humán- és Társadalomtudományi Tematikus Konferenciáját, melyen zsűrielnökként közreműködtek az SZTE oktatói.

2024. február 26.
3 perc

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia apropóján hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Parasport Napját február 22-én a „Lélekmozgató” programon keresztül. A kezdeményezéshez idén a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott. A Topolya sori sportcsarnokban diákok, tanárok, illetve volt és jelenlegi egyetemi hallgatók gyűltek össze a hagyományteremtő céllal rendezett interaktív sportórán.

2024. február 20.
1 perc

Az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpont keretein belül működő „Jóllét és egészség a digitális korban” kutatócsoport vezetői.

2024. február 20.
2 perc

Élettudományi és anyagtudományi kutatásokban is alkalmazható az a csúcskategóriás Leica mikroszkóp, amelyet a közelmúltban szerzett be az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja. A tudományos munka elősegítésében nagy szerepet játszó felszerelés használatára az SZTE és a HCEMM kutatói valamint külsős partnerek is pályázhatnak.

2024. február 15.
17 perc

 

2024. február 07.
2 perc

A 2023/24-es tanév tavaszi szemeszterében elindul a Szegedi Tudományegyetemen a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platform partnerintézményeivel közösen kialakított „Bevezetés a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs) kérdéskörébe" online kurzus.

2024. február 07.
1 perc

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia apropóján hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) együttműködve, a Magyar Parasport Napját február 22-én a Lélekmozgató programon keresztül. A kezdeményezéshez idén a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozik.

2024. február 06.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem minden évben meghirdeti az Innovációs Díj pályázatot, amellyel azokat a kutatókat és hallgatókat jutalmazza, akik olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoznak ki, amelyek szellemi alkotásnak minősülnek és üzleti szempontból hasznosíthatók.