Bezár

2024. március

2024. március 25.
9 perc

A nemzetközi pályázatok kapcsán a Projektmenedzsment Igazgatóság a következő hírekről, eseményekről nyújt tájékoztatást.

2024. március 22.
5 perc

Ismét teltházzal zajlott az SZTE Alumni Uni Tudásműhelyének előadása a JATE Klubban, ahol ezúttal a rákkutatás új módszereiről hallhattunk információkat. Az eseményen több mint 100 résztvevő volt jelen.

2024. március 22.
2 perc

"Digitális társadalom" címmel vadonatúj rendezvénysorozatot indít az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpontja a Somogyi-könyvtárral együttműködésben.

2024. március 19.
2 perc

Kutatóknak és hallgatóknak tartott bemutatón ismertették az élet- és anyagtudományi kutatásokban egyaránt alkalmazható, csúcskategóriás eszközplatformot, amely a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Korányi fasor 6. szám alatt található épületében érhető el. A március 18-án tartott bemutatón Dr. Ferhan Ayaydin, az SZTE IKIKK, illetve a HCEMM Funkcionális Sejtbiológia és Immunológia egység vezetője beszélt az eszközpark jelenlegi állapotáról és a benne rejlő lehetőségekről.

2024. március 13.
1 perc

TRX edzéstől az önvédelmi oktatásig - az SZTE Sportközpont ingyenes edzésekkel és rendezvényekkel készül az egyetemi polgároknak.

2024. március 11.
2 perc
2024. március 08.
4 perc

A világon mindössze három olyan készülék működik, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja a közelmúltban beszerzett. A spektrál CT új távlatokat nyit a kompozit anyagok, implantátumok, akkumulátorok, katalizátorok vizsgálatában, így képes lesz kiszolgálni az SZTE széles kutatói körét és ipari partnereit. A berendezést Dr. Fendler Judit kancellár és Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes adta át.

2024. március 06.
11 perc
2024. március 06.
1 perc
2024. március 01.
6 perc

A legutóbbi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon több generáció is találkozhatott Baráth Katalin író-történésszel, hiszen az „Aki gróf úr akar lenni” történelmi romantikus regénye és az ifjúságot megcélzó „Gőzgépek és pomponlányok” című kötete is ekkor jelent meg. Eddig elsősorban krimik, történelmi regények és egy sci-fi írójaként ismertük, azonban most új műfajban próbálta ki magát. Hamarosan pedig a popkultúrára fókuszáló tanulmánykötetét is olvashatjuk, amely az IKIKK (Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja) támogatásával valósult meg.