3rd mission

Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter

Szakmai vezető:

Prof. Dr. Csóka Ildikó
csoka.ildiko[@]szte.hu

Operatív vezető:

Csetreki Rita
csetreki.rita[@]szte.hu
A Szegedi Tudományegyetem maga is példát mutatva a társadalmi felelősségvállalásban, a modern, globális és állandóan változó társadalmi kihívásokhoz alkalmazkodni tudó, a komplex társadalmi, szakmai problémákat megérteni és megoldani képes, környezettudatos és egészséges állampolgárokat nevelő felsőoktatási intézmény, mely a Dél-Alföld régió egyik legnagyobb szervezeteként kiemelt szerepet vállal a térség társadalmi, gazdaság és, kulturális életében is.
A klaszter célja a társadalmi innováció támogatása, a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság kérdésköreinek beépítése az intézmény oktatási és kutatási folyamataiba.
A klaszter létrehozásával az Szegedi Tudományegyetem a tudás megtermelésén túl kiemelt figyelmet fordít annak megosztására is az akadémiai szféra, a társadalom, és a piac egyes szereplői között. A régió egyik legnagyobb szervezeteként különösen fontos, hogy aktívan segítse a tudásvagyon gazdasági és társadalmi hasznosulását, a régió élhetőségének, jóllétének növekedését. A Szegedi Tudományegyetem a testkulturális koncepciójának megvalósításával a Dél-Alföld régióban példát kíván mutatni egészséges állampolgárokat nevelő felsőoktatási intézményként és vitális életmódot elősegítő munkahelyként.
Az SZTE célja az innovációs ökoszisztéma vezető szerepének ellátása a gazdaságfejlesztés és a társadalmi kihívások vonatkozásában. Az intézmény kiemelten kezeli a környezetért felelős „zöld” funkciót, az ENSZ fenntarthatósági céljainak megvalósulását, a tudománynépszerűsítést és az információs tartalmak megosztását.

Kompetenciaközpontok / Kutatócsoportok / programok*

«||»

Széchenyi 2020 ESBA