Egyetemi szolgáltatások

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

A Szegedi Tudományegyetemen zajló oktatómunka sikeréhez nagyban hozzájárul az egyedülálló infrastrukturális fejlesztés, amelynek eredményeképpen 2004-ben elkészült a napi ötezer látogatót fogadó egyetemi campus, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ. Az eurorégióban egyedülálló Kongresszusi Központ hazai és nemzetközi konferenciáknak, egyetemi és üzleti rendezvényeknek, valamint kulturális és karitatív programoknak (hangverseny, kiállítás), fogadásoknak és báloknak ad helyet.


Egyetemi könyvtár

Az SZTE Egyetemi Könyvtár szinte minden karnak az állományát, szolgáltatásait és infrastruktúráját egyesíti. A Központban egyidejűleg több, mint ezer fő tud egyszerre tanulni, ezzel ez az ország legnagyobb befogadó képességű tanulási tere. A négy szabadpolcos olvasótermi szinten, tematikusan elrendezve mintegy 350.000 kötet kapott helyet, illetve további 1,5 millió kötet és folyóirat található a raktárakban.


Universitas-Szeged Nonprofit Kft.

Az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. azzal a céllal alakult meg, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak kiemelkedő minőségű, ugyanakkor kedvező árú szolgáltatást nyújtson az egyetemi élet minden területén.

Kulturális Iroda

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájának feladata az egyetem kulturális életének szervezése, a bejegyzett öntevékeny és művészeti csoportok munkájának koordinálása, az egyetemen belüli, valamint az egyetem és a város közötti kulturális kapcsolatok ápolása, rendezvények szervezése.
Az iroda tevékenységével segíti az egyetemi polgárok (hallgatók, oktatók, dolgozók) alkotói képességeinek kibontakozását.

Sportközpont

A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjának oldalán tájékozódhat többek között a kurzusok teljesítésének részleteiről, az egyetemi sportéletre felügyelő szervezetekről, a sportlétesítményekről, sportolási lehetőségekről és pályázatokról.