GY.I.K

Diákigazolvány – Elvesztettem állandó diákigazolványomat

Emailben kell bejelenteni a diákigazolvány elvesztését, ezután lehet indítani egy új állandó igazolvány-igénylést.

 

 

Diákigazolvány – Nem igényéltem diákigazolványt, most szeretnék

Állandó diákigazolvány igényléséhez egy NEK adatlapra van szükség, amelyet bármelyik Kormányablakban (Okmányirodában) elkészítenek Önnek. Az igénylést elektronikusan a Modulo felületén lehet beadni. Amennyiben a Modulo az Ön igénylését nem tudja feldolgozni, küldje el NEK adatlapját, személyi igazolványát és lakcímkártyáját szkennelve a hszi@hszi.u-szeged.hu email címre, hogy az ügyfélszolgálat munkatársai az igénylést rögzíthessék!

 

 

Diákigazolvány – Az állandó diákigazolvány megérkezéséig igazolást szeretnék kérni

Amennyiben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, állandó diákigazolványa elkészültéig lehetősége van ideiglenes diákigazolványt (igazolást) kérni, amely 60 napig érvényes. Az igazolás kiállítása ingyenes, és az állandó diákigazolvány igénylése után van rá lehetőség. Az igazolás igénylése a Modulo felületén történik.

 

Diákigazolvány – Meddig érvényes az igazolvány?

A kártya érvényessége a hátoldalon szerepel. Az őszi félévre érvényesített diákigazolvány március 31-ig, a tavaszi félévre érvényesített igazolvány október 31-ig érvényes. Az ideiglenes diákigazolvány a kiállítás napjától hatvan napig érvényes.

A vészhelyzet alatt meghosszabbított érvényességű matricával kapcsolatban itt, a kék diákigazolványok bevonásával kapcsolatban pedig itt tájékozódhat.

 

 

Ösztöndíj – Jogosult vagyok ösztöndíjra, de nem érkezett meg bankszámlámra

Kérjük, győződjön meg róla, hogy a Neptunban helyesen szerepel a bankszámlaszáma és az adóazonosító jele, valamint, hogy a folyószámlája érvényes, és tud beérkező utalást fogadni.

 

 

Ösztöndíj – Nem jelentettem be a bankszámlaszámomat, adószámomat.

Bankszámlaszám, adóazonosító jel bejelentéséhez a Moduloban kell kitölteni az Adóazonosító jel, TAJ szám és bankszámla bejelentő űrlapot.

 

 

Költségtérítés – Számlát szeretnék kérni

A számlaigénylő lap letölthető a Letölthető nyomtatványok menüből. A kitöltött űrlapot jelenleg emailben a szamlazas@hszi.u-szeged.hu email címen tudjuk fogadni.

 

 

Költségtérítés – Nem a teljes összeget vállalta magára a munkáltatóm

Kérjük, a számlaigénylő lapon a munkáltató által vállalt összeget tüntesse fel, a fennmaradó részt pedig befizetheti bankkártyás fizetéssel online vagy személyesen, valamint banki átutalással.

 

 

Diákhitel– Szerződést szeretnék kötni

Diákhitel szerződés megkötésére a Neptunban az Ügyintézés/Diákhitel menüpontból indított igényléssel van lehetőség. További információkért keresse fel a www.diakhitel.hu weboldalt!

 

 

Diákhitel – Tandíjamat diákhitel 2-ből fizetném

Élő diákhitel szerződésének emailes bemutatásával tudja jelezni felénk a diákhiteles fizetési szándékát. Erre a tandíjrészletek kivetésétől az első részlet befizetési határidejéig van lehetősége.

 

 

Hallgatói jogviszony-igazolás – Hol igényelhetek?

Hallgatói jogviszony-igazolást a Modulo rendszerén keresztül igényelhet a Jogviszony-igazolás igénylés űrlap beadásával.

 

 

Hallgatói jogviszony-igazolás – Hogyan vehetem át az elkészült igazolásomat?

Jelenleg csak postai átvételre van lehetőség. A postai átvétellel igényelt igazolásokat az igényléskor megjelölt postai címre küldjük. Csak magyarországi címre tudunk postázni.

 

Hallgatói jogviszony-igazolás – Mennyi idő alatt kapom készhez az igazolást?

A jogviszony-igazolás kiállítása általában 1-3 napot vesz igénybe, a kézbesítés sebessége pedig a postai szolgáltatás gyorsaságán múlik, így átlagosan 5-7 munkanap alatt kaphatja kézhez az igazolást!

 

 

Hallgatói jogviszony-igazolás – Nincs magyar postacímem.

Amennyiben nem tud magyarországi postacímet megadni, vegye fel velünk a kapcsolatot a hszi@hszi.u-szeged.hu email címen!