Nevtelen_terv_2

Pályázatírás és projektmenedzsment tréning

Pályázatírás és projektmenedzsment tréning

Időpont:

2023. december 2., december 9. szombati napok, mindkét napon 9:00-17:00-ig


Kurzuskód: XA0021-PáTrProTr / XM0011-PáTrProTr


A képzés elvégzése után elméleti és gyakorlati példákon keresztül reprezentálni tudod majd az itt elsajátított, projekttervek elkészítésével kapcsolatos ismereteket. Megismered a projektterv megvalósítási szintekre történő lebontását, a projektek forrástervezési alapjait, értékelni tudod majd a projekt megvalósulását. Nagy szerepet kap a projektmenedzsment kapcsán a projekt életciklusainak és a különböző típusú projektek sajátosságainak bemutatása. A feladatok középpontjában interaktív, gyakorlatias formában a már megvalósított projekt-esetek átbeszélése, a tapasztalatok átadása áll.


Milyen tartalomra számíthatsz?

- A képzés célja, hogy a résztvevők gyakorlati példák segítségével megismerjék a projekttervezés és projektvezetés, valamint a projektmegvalósítás és projektértékelés módszertani alapfogalmait, és képesek legyenek azok gyakorlati alkalmazására.

- Megismered a pályázati rendszer felépítését: áttekintés a hazai és az EU-s fejlesztési irányokról, operatív programokról, pályázatkészítés menete, módszertana, pályázati anyag és információ megszerzésének lehetőségei és módjai
- Megtudod, melyek a pályázat összeállításának háttér elemei: a kívánt (elérendő) cél (eredmény) meghatározás; Outputok meghatározása; SWOT, stratégiai tervezés, problémaelemzés, cél meghatározás, partnerség, horizontális célkitűzések, indikátorok, humánerőforrás tervezés, ütemezés, munkaterv, pénzügyi tervezés
- Belelátsz a projekttervezés részleteibe; projekt megvalósulás ellenőrzése, projekt technikák (GANNT, Kockázat elemzés)


Vélemények:

„A tréning jó átfogó képet ad a pályázatírás és projektmenedzsment alapjairól. Azoknak a hallgatótársaimnak ajánlanám, akik még egyáltalán nem vettek részt ilyen irányú oktatáson.”

„Teljes belátást nyertem a pályázatok világába, melynek eredményeként magabiztosabban kezdhetek saját projektbe.”


„Személyre szabottság, szabad ötletelés, közvetlenség, interaktivitás. Pályázatokhoz szükséges platformok megismerése, formai követelmények, kulcsmomentumok a pályázatíráshoz. Átfogóbb képet kaptam a téma gyakorlati megvalósításának módjáról és inspirációt.”


„Jó volt a hangulat, inspirálóak, kreatívak voltak a csoporttársak. A tréner türelmes és kedves volt, jó, hogy megnéztük a különböző pályázatkezelő felületeket, bármilyen felmerülő kérdésre hasznos választ kaptunk.”


„Az, hogy kiscsoportos foglalkozás volt, így a kommunikáció könnyebben megvalósult. A projekttervezésről, pályázatírásról elméletben és gyakorlatban is tanultunk, végig vettük annak folyamatát.”„Nagyon sok hasznos támpontot kaptunk jövőbeni projektjeink elindításához.”


„Azért ajánlanám, mert egy átfogó képet ad a magyar pályázati rendszerről, illetve a lexikális tudás mellett gyakorlatban is elsajátítható a tananyag. Volt önálló munkavégzés, ahol külön-külön volt lehetőség átbeszélni az oktatóval, hogy melyek az erős és gyenge pontjai a munkánknak.”


„Az oktatás jellegét tekintve gyakorlat-orientált volt, így mindent hasznosítani fogok.”


„A tréning jó hangulatban telt, kreatív ötletekben gazdag volt. Egyéni és csapatmunkára is volt lehetőség.”


Jelentkezés:

Jelentkezési lap 

Motivációs levél


A motivációs levélen kérjük tüntesd fel a nevedet, szakodat, e-mail címedet!


A tréningekre nappali tagozatos, alap vagy mester szakos hallgatók jelentkezését várjuk! A jelentkezéssel párhuzamosan vedd fel a kurzust a Neptunban is, keresd a fenti kurzuskódot!

Minden hallgatónak egy tréningen való részvételt tudunk biztosítani, így ha több tréningünkre is benyújtod jelentkezésed, kérjük, a motivációs leveledben térj ki arra, hogy melyik témát preferálod leginkább, mi a választási sorrended!

Köszönjük!

Jelentkezésed a koti.regina.zsofia@szte.hu e-mail címre várjuk 2023. szeptember 13. 12:00-ig!


Friss hírek

Friss hírek RSS

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep

Nyitott vagy a külföldi lehetőségek iránt? Gyakornoki pozíciót vagy állást keresel? Akkor a novemberi hírlevél neked szól!

honlapra_3._8

The Young Associates Programme (YAP) is a two-year programme targeted at recent undergraduates who wish to gain a significant first professional experience in the world of multilateral policymaking, research and analysis. It is designed to act as a springboard for them to pursue postgraduate studies at top-ranked universities.

honlapra_3._6

A Camp America program, illetve az AIFS, az egyik legnagyobb szervezetként működik, 1969 óta. Évente több mint 8000 fiatalt közvetít 25 országból világszerte az USA több száz nyári táborába. Magyarországon 2018 óta a Meló-Diák Hálózattal együttműködve biztosít lehetőséget fiataloknak a J1-es kulturális csereprogramban való részvételre. Táborainkat rendszeresen látogatjuk mi is, mind az amerikai és mind a budapesti irodából!Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3