karriertanacsadas

Karrier tanácsadás


Munkaerő-piaci lehetőségeid


Ajánlott, ha nem tudod, milyen lehetőségek várnak leendő diplomáddal a munkaerőpiacon, ha szeretnél tájékozottabban mozogni a jelenleg keresett szakmák és elvárások között, felderítve, hogy a te készségeid mely területen érvényesülhetnének a leginkább.

Segítünk, hogy a megfelelő információk birtokában megalapozottan tudj dönteni akár továbbtanulásról, akár egyéb, a piacképességed erősítő lehetőségek számbavételéről/ végiggondolásáról legyen szó.

Legtöbbször akkor érdemes sort keríteni a tanácsadásra, ha elakadsz saját karrierépítésedben, bizonytalanná válsz és kétségeid merülnek fel terveiddel kapcsolatban. A tanácsadó, mint kívülálló személy és egyben szakember új nézőpontot tud adni a számodra, segít meghatározni a karrierépítésében felmerülő problémákat és akadályokat. A kritikus pontok átbeszélése során olyan lehetőségekre hívja fel a figyelmet, melyek túlmutatnak a diplomában megnevezett képzettségen, ugyanakkor megegyeznek az érdeklődési köröddel. Segít felismerni, melyek azok a kompetenciák, képességek, amelyekre támaszkodhatsz a későbbi álláskeresés során. Mindemellett természetesen információkkal és útmutatással szolgál a számodra a munkaerő-piacon kamatoztatható aktuális trendekkel és lehetőségekkel kapcsolatban.

Önéletrajz és motivációs levél

A Rólad kialakult első benyomás az önéletrajzon alapul! A tanácsadás során átbeszéljük, hogy milyen részekből épül fel az önéletrajz, meglévő tapasztalataid, tanulmányaid, készségeid közül melyiket milyen formában vezesd fel, hogy jól illeszkedjen a megpályázott pozícióhoz, szakterülethez. Nem kevésbé fontos a forma, esztétikum sem! Ötleteket adunk, hogy milyen kreatív eszközökkel élhetsz, hogyan varázsolhatod egyedibbé önéletrajzod. Támpontokat kapsz a motivációs levél megírásához is, hogy a későbbi pályázatok benyújtásakor a meggyőző érvek felsorakoztatása és lelkesedésed közvetítése már ne okozzon fejtörést!
 

Hallgatói vélemény:

„A megújult CV-nek hála márciusban és április elején felgyorsult az álláskeresés. Sok helyre behívtak interjúra, és több helyről ajánlatot is kaptam így még válogatni is tudtam melyiket szeretném igazán. Május elején kezdek is."

,,Nagyon hasznos volt. A tanácsadó hasznos tanácsokat adott és nagyon kedves volt. Sokat segített a munkakeresés sikertelenségével járó elkeseredésem elmúlásában. Az Önök munkáját pedig nagyon köszönöm! Már ajánlottam a még idejáró barátaimnak. "

,,Nagyon köszönöm a lehetőséget a karriertervezéshez. Nagyon jól éreztem magam és sok-sok hasznos infót hallhattam magammal kapcsolatban, illetve eszközöket is kaphattam a jobb élet eléréséhez. Örülök, hogy az egyetem biztosít ilyen jellegű programokat!"

Interjúszimuláció

„Miért gondolja, hogy Ön a legmegfelelőbb ember a meghirdetett pozícióra? Melyek az erősségei és a gyengéi? Mit tudna hozzátenni cégünk működéséhez?”

A szimuláció célja, hogy pályázóként felkészülten és természetes, hiteles összképet sugározva jelenj meg a későbbi állásinterjúkon. A legoptimálisabb, ha olyan álláshirdetéssel érkezel, amire szívesen benyújtanád jelentkezésed, így még konkrétabb és életszerűbb a helyzet. Körülbelül 45-60 percben megtudod milyen kérdésekre lehet számítani, megtapasztalod az állásinterjú hangulatát, majd a beszélgetés végén visszajelzést kapsz az interjúztató benyomásairól, a finomítandó válaszokról. Kitérünk a béralkura és a felkészülés egyéb fontos lépéseire is, melyek nagyban hozzájárulnak eredményes szereplésedhez a későbbi „éles” interjúkon!

Rólunk írták:
 
„A pályatervezési és álláskeresési tréning, valamint a próbainterjú után örömmel szeretném tudatni, hogy felvettek a kiszemelt cég gyakornoki programjába, és szerdán kezdek.”

IDŐPONT:

Időpontot a koti.regina.zsofia@szte.hu e-mail címen egyeztethetsz! Várjuk jelentkezésed!

Friss hírek

Friss hírek RSS

campleaders_fejlec

Ismerd meg Amerikát úgy, ahogy egyszerű turistaként sosem tudnád. A program amerikai gyerektáborokban biztosít neked munkát, zsebpénzt és lehetőséget a tábor utáni utazásra. A programba való jelentkezés folyamatos márciusig.


GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

A kötelező szakmai gyakorlattal kapcsolatban kérdéseid merültek fel? Tekintsd át az augusztusi hírlevelet és választ kapsz a kérdéseidre!

palyakezdo_fejlec

A Covid-19 harmadik hulláma jelentős változásokat hozott a fiatal munkakeresők preferenciáiban. Több stabilitást és figyelmet, kevesebb rugalmasságot és kihívást keresnek a pályakezdők.Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3