2024. június 20., csütörtök
1170_430_honlap_2

Pénzügyi kultúra, privát pénzügyeid hatékony menedzselése

Kurzuskód: PénzKultPrivPM

Időpont: online végezhető kurzus


A tananyag célja:


Az SZTE Karrier Iroda által tervezett, menedzselt, a Gazdaságtudományi Kar oktatóinak közreműködésével megvalósuló kurzus célja az egyetemisták és fiatal felnőttek mindennapi pénzügyeivel kapcsolatos fogalmak áttekintése és a legfontosabb pénzügyi és gazdasági jelenségek bemutatása mindenki számára érthető módon. A kurzus hat témakör mentén tekinti át a legfontosabb fogalmakat, amelyek segíthetnek az egyetemisták „felnőtt életének” elindításában és a családtól való pénzügyi függetlenség kialakításában, így érintve például a diákhitel, a munkavállalás vagy a lakásvásárlás témaköreit.


Maximális csoportlétszám: 200 fő


Követelmények:


Kinek ajánljuk? Elsősorban olyan alap vagy mesterszakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik szívesen fejlesztenék pénzügyi alapműveltségüket, hogy tudatosabbak és hozzáértőbbek legyenek az egyetemi vagy az azt követő időszak pénzügyi kihívásainak kezelésében! Olyan praktikus tudnivalókat gyűjtöttünk össze, melyek nagy segítséget jelentenek saját pénzügyi teendőid megtervezéséhez, előkészítéséhez.


Kurzus kimenete:

A tantárgy általánosan művelő XA-s tantárgyként vehető fel 2 kredit ellenében. Három fokozatú minősítést tervezünk: kiválóan megfelelt – megfelelt – nem megfelelt.

Ahogy a tematikában látszik, a kurzus 6 modulból épül fel a hozzá tartozó videóleckékkel, PPT-kel, illetve adott esetben olvasóleckékkel. Ezeket rugalmas időbeosztással megnézve, feldolgozva annyi a teendőd, hogy 2024. január. 14. 23:00-ig a modulonkénti egy, összesen hat teszt mindegyikét 70% felett teljesítsd! 50-70% közötti teljesítés esetén megfeleltre tudjuk értékelni a félévedet. Határidőn túli feladatmegoldás, vagy akár egy teszt kihagyása esetén is a kurzus nem teljesítettnek minősül.


Kérdés esetén kérjük, Varga Editet, az SZTE Karrier Iroda munkatársát keressétek a varga.edit@szte.hu e-mail címen vagy a 62/546-680-as telefonszámon!


Kurzustematika:

1. modul: általános pénzügyi ismeretek

 

2. modul: befektetések és megtakarítások


3. modul: hitelezés


4. modul: a munka világa


5. modul: általános gazdasági ismeretek


6. modul: biztosítás


A képzést elvégzők képet kapnak az alapvető pénzügyi fogalmakról, jelenségekről, folyamatokról, mindeközben lehetőségük nyílik arra, hogy leendő pénzügyi döntéseiket is átgondolják. A hétköznapi élethez szervesen kapcsolódó pénzügyi ismereteknek köszönhetően a megszerzett tudás azonnal a gyakorlatba ültethető: a résztvevők hatékonyabban, nagyobb rálátással, a kockázatok elkerülésével kezdhetik el saját pénzügyeik menedzselését, vonalvezetőt kapva a legoptimálisabb lehetőségek megtalálásához.


A képzés módszerei, tartalma

Módszer: Videó – és olvasóleckék, PPT-k, önellenőrző kérdések


Hallgatói vélemények:


„Olyan ismereteket kaptam, amik a hétköznapokban is hasznosíthatók, értelmet nyertek bizonyos összefüggések, amiket korábban csak hallottam, de nem értettem.”


„Könnyű volt feldolgozni az anyagokat, de mégis érdekes és FONTOS információkat szolgáltatott számomra. Ezek a témakörök valóban elengedhetetlen tudást jelentenek a felnőtt világba valóbelépéshez, önálló élethez.”


„Szerintem ez egy nagyon hasznos kurzus volt, bár van pénzügy-számvitel OKJ-m, de bizonyos pénzügyi információk itt álltak össze a fejemben, nagyon hasznosnak érzem, mert azokra az információkra fókuszál a kurzus, ami a mindennapi életben is hasznos és több hallgatótársamnak is ajánlottam. A tananyag magas színvonalú, a követelmény korrekt, tetszett az is, hogy nem időponthoz volt kötve a vizsga, hanem akkor lehetett kitölteni a tesztet, amikor alkalmas, így én a szemeszter elején már megcsináltam és szerintem ez sokkal nagyobb könnyebbség, mint a fix időpontú vizsgateszt kitöltés.”


„Olyan fontos alapismereteket szerezhettem, melyek a pénzügyeim kezelésében hatalmas segítséget jelentenek. Örülök annak, hogy már most, kezdőként megismerkedhettem ezekkel, így talán jobb rálátással, tudatosan kezelhetem a pénzügyeimet.”


„Szerintem ez egy nagyon hasznos kurzus volt, bár van pénzügy-számvitel OKJ-m, de bizonyos pénzügyi információk itt álltak össze a fejemben. Azért is érzem hasznosnak, mert azokra az információkra fókuszál a kurzus, amelyek a mindennapi életben is alkalmazhatóak, így több hallgatótársamnak is ajánlottam.”


„Könnyű volt feldolgozni az anyagokat, de mégis érdekes és fontos információkat szolgáltatott számomra. Ezek a témakörök valóban elengedhetetlen tudást jelentenek a felnőtt világba való belépéshez, önálló élethez.”Friss hírek

Friss hírek RSS

majusi_hirlevel

Júniusban több nagyobb rendezvényre is várunk Benneteket, tekintsd meg a májusi hírlevelet a részletekért!

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep

A pályázati felhívás célja lehetőséget biztosítani a felsőoktatási tanulmányaikat folytató hallgatók részére annak érdekében, hogy közelebb kerülhessenek a biztosítási szakmához, megismerhessék a szakma 21. századi legfontosabb kihívásait.

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

Gyakornoki pozíciók, állásajánlatok, próbainterjúzási lehetőség, programajánlók. Hogy hol? A GTK Karrier Iroda áprilisi hírlevelében. Kattints a részletekért!Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3