1170_430_honlap_2

Pénzügyi kultúra, privát pénzügyeid hatékony menedzselése

Kurzuskód: XA0021-PénzKultPrivPM

Időpont: online végezhető kurzus


A tananyag célja:


Az SZTE Karrier Iroda által tervezett, menedzselt, a Gazdaságtudományi Kar oktatóinak közreműködésével megvalósuló kurzus célja az egyetemisták és fiatal felnőttek mindennapi pénzügyeivel kapcsolatos fogalmak áttekintése és a legfontosabb pénzügyi és gazdasági jelenségek bemutatása mindenki számára érthető módon. A kurzus hat témakör mentén tekinti át a legfontosabb fogalmakat, amelyek segíthetnek az egyetemisták „felnőtt életének” elindításában és a családtól való pénzügyi függetlenség kialakításában, így érintve például a diákhitel, a munkavállalás vagy a lakásvásárlás témaköreit.


Maximális csoportlétszám: 100 fő


Követelmények:


Kinek ajánljuk? Elsősorban olyan alap vagy mesterszakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik szívesen fejlesztenék pénzügyi alapműveltségüket, hogy tudatosabbak és hozzáértőbbek legyenek az egyetemi vagy az azt követő időszak pénzügyi kihívásainak kezelésében! Olyan praktikus tudnivalókat gyűjtöttünk össze, melyek nagy segítséget jelentenek saját pénzügyi teendőid megtervezéséhez, előkészítéséhez.


Kurzus kimenete:

A tantárgy általánosan művelő XA-s tantárgyként vehető fel 2 kredit ellenében. Három fokozatú minősítést tervezünk: kiválóan megfelelt – megfelelt – nem megfelelt.

Ahogy a tematikában látszik, a kurzus 6 modulból épül fel a hozzá tartozó videóleckékkel, PPT-kel, illetve adott esetben olvasóleckékkel. Ezeket rugalmas időbeosztással megnézve, feldolgozva annyi a teendőd, hogy 2022. június 12. 23:00-ig a modulonkénti egy, összesen hat teszt mindegyikét 70% felett teljesítsd! 50-70% közötti teljesítés esetén megfeleltre tudjuk értékelni a félévedet. Határidőn túli feladatmegoldás, vagy akár egy teszt kihagyása esetén is a kurzus nem teljesítettnek minősül.


Kérdés esetén kérjük, Varga Editet, az SZTE Karrier Iroda munkatársát keressétek a varga.edit@szte.hu e-mail címen vagy a 62/546-680-as telefonszámon!


Kurzustematika:

1. modul: általános pénzügyi ismeretek

 

2. modul: befektetések és megtakarítások


3. modul: hitelezés


4. modul: a munka világa


5. modul: általános gazdasági ismeretek


6. modul: biztosítás


A képzést elvégzők képet kapnak az alapvető pénzügyi fogalmakról, jelenségekről, folyamatokról, mindeközben lehetőségük nyílik arra, hogy leendő pénzügyi döntéseiket is átgondolják. A hétköznapi élethez szervesen kapcsolódó pénzügyi ismereteknek köszönhetően a megszerzett tudás azonnal a gyakorlatba ültethető: a résztvevők hatékonyabban, nagyobb rálátással, a kockázatok elkerülésével kezdhetik el saját pénzügyeik menedzselését, vonalvezetőt kapva a legoptimálisabb lehetőségek megtalálásához.


A képzés módszerei, tartalma

Módszer: Videó – és olvasóleckék, PPT-k, önellenőrző kérdések


Hallgatói vélemények:

„Olyan fontos alapismereteket szerezhettem, melyek a pénzügyeim kezelésében hatalmas segítséget jelentenek. Örülök annak, hogy már most, kezdőként megismerkedhettem ezekkel, így talán jobb rálátással, tudatosan kezelhetem a pénzügyeimet.”


„Szerintem ez egy nagyon hasznos kurzus volt, bár van pénzügy-számvitel OKJ-m, de bizonyos pénzügyi információk itt álltak össze a fejemben. Azért is érzem hasznosnak, mert azokra az információkra fókuszál a kurzus, amelyek a mindennapi életben is alkalmazhatóak, így több hallgatótársamnak is ajánlottam.”


„Könnyű volt feldolgozni az anyagokat, de mégis érdekes és fontos információkat szolgáltatott számomra. Ezek a témakörök valóban elengedhetetlen tudást jelentenek a felnőtt világba való belépéshez, önálló élethez.”tamop_logo

Friss hírek

Friss hírek RSS

Honlapra_2_73

Van egy jó ötleted a műanyaghasználat vagy műanyag alapanyag újragondolására? Akkor a Startup Plastic Surgery 2022 program neked szól! Olyan startup ötleteknek segítünk megvalósulni 4 hónap alatt, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

Nevtelen_terv_39

Vajon ki a legvonzóbb cég a fiatalok számára 2022-ben? Döntsd el TE!

Nevtelen_terv_35

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megrendezésre kerül a XIV. Nagy Egyetemi Véradás, ahol újra szeretnénk önzetlen segítségét kérni.Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3