2021. szeptember 26., vasárnap
1170_430_honlap_2

Pénzügyi kultúra, privát pénzügyeid hatékony menedzselése

Kurzuskód: XA0021-PénzKultPrivPM

Időpont: online végezhető kurzus


A tananyag célja:


Az SZTE Karrier Iroda által tervezett, menedzselt, a Gazdaságtudományi Kar oktatóinak közreműködésével megvalósuló kurzus célja az egyetemisták és fiatal felnőttek mindennapi pénzügyeivel kapcsolatos fogalmak áttekintése és a legfontosabb pénzügyi és gazdasági jelenségek bemutatása mindenki számára érthető módon. A kurzus hat témakör mentén tekinti át a legfontosabb fogalmakat, amelyek segíthetnek az egyetemisták „felnőtt életének” elindításában és a családtól való pénzügyi függetlenség kialakításában, így érintve például a diákhitel, a munkavállalás vagy a lakásvásárlás témaköreit.


Maximális csoportlétszám: 100 fő


Követelmények:


Kinek ajánljuk? Elsősorban olyan alap vagy mesterszakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik szívesen fejlesztenék pénzügyi alapműveltségüket, hogy tudatosabbak és hozzáértőbbek legyenek az egyetemi vagy az azt követő időszak pénzügyi kihívásainak kezelésében! Olyan praktikus tudnivalókat gyűjtöttünk össze, melyek nagy segítséget jelentenek saját pénzügyi teendőid megtervezéséhez, előkészítéséhez.


Kurzus kimenete:

A tantárgy általánosan művelő XA-s tantárgyként vehető fel 2 kredit ellenében. Három fokozatú minősítést tervezünk: kiválóan megfelelt – megfelelt – nem megfelelt.

Ahogy a tematikában látszik, a kurzus 6 modulból épül fel a hozzá tartozó videóleckékkel, PPT-kel, illetve adott esetben olvasóleckékkel. Ezeket rugalmas időbeosztással megnézve, feldolgozva annyi a teendőd, hogy 2021. június 13. 23:00-ig a modulonkénti egy, összesen hat teszt mindegyikét 70% felett teljesítsd! 50-70% közötti teljesítés esetén megfeleltre tudjuk értékelni a félévedet. Határidőn túli feladatmegoldás, vagy akár egy teszt kihagyása esetén is a kurzus nem teljesítettnek minősül.


Kérdés esetén kérjük, Varga Editet, az SZTE Karrier Iroda munkatársát keressétek a varga.edit@szte.hu e-mail címen vagy a 62/546-680-as telefonszámon!


Kurzustematika:

1. modul: általános pénzügyi ismeretek

 

2. modul: befektetések és megtakarítások


3. modul: hitelezés


4. modul: a munka világa


5. modul: általános gazdasági ismeretek


6. modul: biztosítás


A képzést elvégzők képet kapnak az alapvető pénzügyi fogalmakról, jelenségekről, folyamatokról, mindeközben lehetőségük nyílik arra, hogy leendő pénzügyi döntéseiket is átgondolják. A hétköznapi élethez szervesen kapcsolódó pénzügyi ismereteknek köszönhetően a megszerzett tudás azonnal a gyakorlatba ültethető: a résztvevők hatékonyabban, nagyobb rálátással, a kockázatok elkerülésével kezdhetik el saját pénzügyeik menedzselését, vonalvezetőt kapva a legoptimálisabb lehetőségek megtalálásához.


A képzés módszerei, tartalma

Módszer: Videó – és olvasóleckék, PPT-k, önellenőrző kérdések


tamop_logo

Friss hírek

Friss hírek RSS

Felkeszito_fejlec

Az idei Karriernapokon sem hagyjuk, hogy felkészületlenül érkezz a helyszínre október 19-én! Felkészítő Programjaink számtalan érdekes előadással, személyes tanácsadásokkal és izgalmas workshop-okkal várnak!

campleaders_fejlec

Ismerd meg Amerikát úgy, ahogy egyszerű turistaként sosem tudnád. A program amerikai gyerektáborokban biztosít neked munkát, zsebpénzt és lehetőséget a tábor utáni utazásra. A programba való jelentkezés folyamatos márciusig.


GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

A kötelező szakmai gyakorlattal kapcsolatban kérdéseid merültek fel? Tekintsd át az augusztusi hírlevelet és választ kapsz a kérdéseidre!Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3