1170_430_honlap_1

Útmutató a hiteles vezetővé váláshoz


Időpont: online végezhető kurzus

Kurzuskód: ÚtmVezVál


A tananyag célja:


Az SZTE Karrier Iroda által tervezett, menedzselt, külső szakértő bevonásával megvalósuló kurzus célja annak körbejárása, hogy mit jelent vezetőnek lenni? Ez az a téma, amit rendkívül sokféleképpen lehet megközelíteni. Ám azt, hogy valójában kit nevezhetünk a szó szoros értelmében vezetőnek, minden esetben egyetlen dolog mutatja meg: hogy az emberei követik-e őt önszántukból. Ezt pedig nem más fogja eldönteni, mint az, hogy a vezető a tetteivel rászolgál-e erre a rendkívüli címre. Ha meg akarod ismerni, hogy melyek a hiteles vezető ismérvei és mindazt, amit neki meg tennie ahhoz, hogy a jövőképét megvalósíthassa, a csapatát pedig szárnyalóan eredményessé tegye, akkor most lehetőséged lesz ezt megtudni gyakorlatias formában és a valóságból vett példákkal bemutatva.


Maximális csoportlétszám: 200 fő


Kinek ajánljuk?


Elsősorban olyan mesterszakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik az egyetem befejezését követően vezetői ambíciókban gondolkoznak és van inspirációjuk ahhoz, hogy e téren tudásukat, ismereteiket gyarapítsák, tudatosan készüljenek e későbbi szerepre.


Kurzus kimenete:


A tantárgy általánosan művelő XA-s tantárgyként vehető fel 2 kredit ellenében. Három fokozatú minősítést tervezünk: kiválóan megfelelt – megfelelt – nem megfelelt.

Ahogy a tematikában látszik, a kurzus 10 modulból épül fel a hozzá tartozó videóleckékkel, PPT-kel, illetve olvasóleckékkel. Ezeket rugalmas időbeosztással megnézve, feldolgozva annyi a teendőd, hogy 2024. január 14. 23:00-ig a modulonkénti egy, összesen 10 db 8 kérdésből álló teszt mindegyikét 70% felett teljesítsd! Határidőn túli feladatmegoldás vagy akár egy teszt kihagyása esetén is a kurzus nem teljesítettnek minősül.


Kérdés esetén kérjük, Varga Editet, az SZTE Karrier Iroda munkatársát keressétek a varga.edit@szte.hu e-mail címen.


Kurzustematika:


Útmutató a hiteles vezetővé váláshoz

 

1. A vezetés jelentése

2. A hiteles vezető erényei 1.

3. A hiteles vezető erényei 2.

4. A vezető legfontosabb feladatai

5. A megfelelő emberek kiválasztása

6. Lelkesítés és motiválás

7. Szervezetépítés 1.

8. Szervezetépítés 2.

9. A hiteles vezető kommunikációja

10. A tudatos vezetés


A képzést elvégzők tisztában lesznek a legfontosabb vezetői kompetenciákkal és feladatokkal, úgy, mint a megfelelő emberek kiválasztása, a csapattagok lelkesítése, motiválása, a velük való kommunikáció fontossága és folyamatossága. A kurzus a gyakorlati életből vett hiteles példákból merítve fontos támpontokat ad ahhoz, hogy vezetőként megfelelően tudd majd kezelni a felmerülő, kihívást jelentő helyzeteket.


A képzés módszerei, tartalma:

Videó – és olvasóleckék, PPT-k, önellenőrző kérdések


Hallgatói vélemények:


„Nagyon élvezetes kurzus, rengeteg olyan munkahelyi szituációt felvázolva, amivel dolgunk lehet majd, vagy már volt is. Látszik, hogy tapasztalatból íródtak a leckék, nagyon hasznos és sokat lehet belőle tanulni”.


„Nagyon tetszett, hogy a munkahelyi viszonyokat és az állásinterjú témakörét most egy új szemszögből ismerhettem meg, a vezetők, a vállalkozások szempontjából. A kurzus által tartalmazott ismeret hasznosak lesznek a jövőbeni állásinterjúinkon való helytállásban és közösségben való együttműködésünkben”.


„Megadja az alapját annak, hogy nemcsak vezetőként, hanem tudatosabb emberként éljünk, hogyan viselkedjünk társainkkal, adott esetben megkönnyítheti a konfliktuskezelést, ha tisztában vagyunk a megfelelő retorikai eszközökkel”.

„Megerősített abban, hogy vezetővé válni kell, egy egyszerű kinevezés nem tesz vezetővé senkit. Megerősített abban is, hogy sok ismeretanyag kell ahhoz, hogy valaki jó csoportvezető legyen”.

„Őszintén érdekelt milyen egy jó vezető, hisz én is majd ilyen pozícióban képzelem el magam egy patikában. Tetszett, hogy voltak benne példák, ábrák, egyéni tapasztalatok. Nem volt száraz a tananyag, igazán érdekes dolgokat lehetett megtudni belőle. Összességében nagyon jó kikapcsolódás volt a nehéz tárgyaim mellett, a tesztek kitöltésével az ember végre úgy érezte, mégsem veszett el belőle minden remény. :D”


„Nem gondoltam sosem úgy magamra, mint aki valaha vezető tudna lenni, akár csak egy csoportos feladatban, de a kurzus anyagainak megismerése során, motiváltabb lettem benne, hogy a témához nyitottabban viszonyuljak és akár megpróbálkozzak egyszer vezetői szerepkör vállalására, még ha csak kisebb feladatokról is van szó.”



tamop_logo

Friss hírek

Friss hírek RSS

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep

Nyitott vagy a külföldi lehetőségek iránt? Gyakornoki pozíciót vagy állást keresel? Akkor a novemberi hírlevél neked szól!

honlapra_3._8

The Young Associates Programme (YAP) is a two-year programme targeted at recent undergraduates who wish to gain a significant first professional experience in the world of multilateral policymaking, research and analysis. It is designed to act as a springboard for them to pursue postgraduate studies at top-ranked universities.

honlapra_3._6

A Camp America program, illetve az AIFS, az egyik legnagyobb szervezetként működik, 1969 óta. Évente több mint 8000 fiatalt közvetít 25 országból világszerte az USA több száz nyári táborába. Magyarországon 2018 óta a Meló-Diák Hálózattal együttműködve biztosít lehetőséget fiataloknak a J1-es kulturális csereprogramban való részvételre. Táborainkat rendszeresen látogatjuk mi is, mind az amerikai és mind a budapesti irodából!



Kövess minket



facebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3