1170_430_honlap

5 lépés a sikeres életpálya tervezéshez

Időpont: online végezhető kurzus

Kurzuskód: 

5LSikÉletpTerv-Egyéni

5LSikÉletpTerv-Kollaboratív


Tartalmi felépítés, avagy az 5 modul:


1. Milyen az a világ, amelyben élünk? Milyen készségeket vár el tőlünk a jelenlegi és a jövőbeni munkaerőpiac?

2. Siker és önmenedzselés: kinek mit jelent a siker, milyen törvényszerűségei vannak, mit tehetünk, hogy megtaláljuk a saját sikerességünk forrását?

3. Személyes célok: hogyan érdemes célokat kitűzni, hogy azok valóra válthatóak legyenek?

4. Életpályatervezés a SWOT analízis módszerével: erősségeid, fejlesztendő területeid, a célodat segítő és akadályozó tényezők felmérése

5. Motiváció: kinek mi a hajtóereje, aminek segítségével véghez viszi, amit elhatározott?


A kurzus célja, hogy rövid elméleti betekintést, kedvcsinálót kapj a témához, a személyes, gyakorlati részét érdemes tanácsadás formájában végig beszélni PÁLYATERVEZÉSI TANÁCSADÁS keretében.


KERETEK:


Az online kurzus 5 modulból áll, mindegyikhez 1-1 videólecke és olvasólecke tartozik.

Minden modul önellenőrző kérdésekkel zárul, melyekkel tesztelheted, hogy mennyire sikerült elsajátítanod az anyagot. A kurzus sikeres teljesítésének feltétele ezek 70-70% felett való kitöltése.

Modulonként a témához kapcsolódó feladatok megoldását is kérjük tőletek, melyeket ugyancsak 70% felett kell teljesíteni.


EGYÉNI ÉS KOLLABORATÍV FORMA:


Az online kurzus két oktatási formában indul. Magyarázzuk, melyik kinek ajánlott és pontosan mit is takar!


Egyéni:

Ez az oktatási forma az egyéni tanulást támogatja, így azoknak a hallgatóknak javasolt, akik inkább az önálló munkát preferálják, nem tudnak, szeretnének hétről hétre feladatokat megoldani, cserébe viszont több feladatot kell majd benyújtaniuk a megadott határidőig, mint a kollaboratív forma esetében. Itt a lényeg azon van, hogy valamennyi tesztet és feladatot időben (2024. január 14 23:00-ig) megoldd, a félév során szabadon gazdálkodva időbeli kapacitásaiddal.


A kurzus teljesítése:

A tantárgy általánosan művelő XA-s tantárgyként vehető fel 2 kredit ellenében. Három fokozatú minősítést tervezünk: kiválóan megfelelt – megfelelt – nem megfelelt. A teljesítés feltétele az 5-5 videóanyaghoz és olvasóleckéhez kapcsolódó önellenőrző kérdések 70% feletti kitöltése, valamint 6 feladat feltöltése, mindkettő 2024. január 14-es határidővel!

-


Kollaboratív:


Kinek ajánljuk? Elsősorban olyan alap vagy mesterszakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik vállalják a kollaboratív, vagyis csoportos tanulási formát. Ez azt jelenti, hogy szoros együttműködésben kell dolgoznod hallgatótársaiddal: a megadott határidőkig feltölteni saját feladataidat, ezen túl elolvasni és értékelni további két hallgatótársad megoldásait. Ez abban az esetben tud működni, ha az általunk kijelölt ütemezést tartod (mind az 5 modul esetében 2-2 hét áll rendelkezésre a videó és olvasóleckék megtekintésére, a hozzájuk kapcsolódó önellenőrző kérdések megválaszolására és a kapcsolódó feladat feltöltésére, valamint hallgatótársaid feladatainak értékelésére). Pozitívum, hogy ebben a formában mások feladatait is látod, abból tanulsz, általa gazdagodsz és megvan az egyéni felelősséged mások értékelésében is (mi oktatóként egyértelmű szempontokat adunk ehhez és adott esetben az oktatói értékelés felül tudja írni a hallgatóit, így az objektivitás garantált). Ami ebbe a formába nem fér bele, az a határidőn túl történő feladatmegoldás (segítségképp a határidők előtt 2 nappal Neptun üzenetet is küldünk majd), mert az hátráltatja a többieket az értékelés elmaradása/megcsúszása miatt.


A kurzus teljesítése:

A tantárgy általánosan művelő XA-s tantárgyként vehető fel 2 kredit ellenében. Három fokozatú minősítést tervezünk: kiválóan megfelelt – megfelelt – nem megfelelt. A teljesítés feltétele az 5 önellenőrző kérdéssor 70% feletti kitöltése, valamint a négy Peerreview feladat feltöltése az előre meghatározott 2-2 hetes határidőkkel.


Hallgatói vélemények:


„Mindenképpen ajánlanám, sőt a szaktársaimnak már ajánlottam is. Több állásinterjún is jártam már, ezekhez mindig önéletrajzot és motivációs levelet is írtam, de ez a kurzus adott ötleteket arra, hogy tudom ezeket a dokumentumokat színesíteni, ezen kívül sokat jelentett, hogy eddig nem igazán tudtam elképzelni, hogy ha megkapom a diplomám mi tévő leszek, viszont ennek a kurzusnak köszönhetően, megnyugodtam, jobban láttam az utamat a nagyvilágba.”


„Azért ajánlanám, mert kiszakadva a tanulásból, jó elgondolkodni azon hová is tartok, miért küzdök. Fontos megismerni magunkat és ez a kurzus ebben is segít.”


„Segített egy kicsit megállni és végig gondolni azt, hogy miért csinálom azt, amit. Sokszor van úgy, hogy vakon csak csinálom a dolgom, mert elhiszem, hogy jó és nem gondolok bele, hogy hol tartok most, jól csinálom-e.”


„Nekem nagyon hasznos volt, 1 év múlva végző hallgatóként, hiszen olyan témákat is körbejártam a kurzus által, amikről még soha nem, vagy keveset hallottam. Emellett jól hasznosítható tudást kaptam, amit majd a munkám megkezdése során alkalmazni tudok, de akár a mindennapi életben is.”


„A kurzus értékes felismerésekkel gazdagított, sokat adott hozzám. Külön tetszettek az érthető megfogalmazások, amelyek ugyan tudományos alapokon nyugszanak, mégis "emészthetőek". Úgy gondolom, hogy a kurzus alapvetően hiánypótló erejű az SZTE-n. Köszönöm, hogy részt vehettem rajta! Mindenképpen ajánlom a hallgatótársaimnak is.”


„Egy reális képet adott saját magamról, és óriási segítséget ahhoz, hogy lássam, miken kell és tudok változtatni ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Ezeket a módszereket pedig bármikor fel tudom használni majd a jövőben és valószínűleg fel is fogom. Köszönöm!”Friss hírek

Friss hírek RSS

majusi_hirlevel

Júniusban több nagyobb rendezvényre is várunk Benneteket, tekintsd meg a májusi hírlevelet a részletekért!

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep

A pályázati felhívás célja lehetőséget biztosítani a felsőoktatási tanulmányaikat folytató hallgatók részére annak érdekében, hogy közelebb kerülhessenek a biztosítási szakmához, megismerhessék a szakma 21. századi legfontosabb kihívásait.

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

Gyakornoki pozíciók, állásajánlatok, próbainterjúzási lehetőség, programajánlók. Hogy hol? A GTK Karrier Iroda áprilisi hírlevelében. Kattints a részletekért!Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3